Een ondernemer ben je niet, dat word je. Het is een continu leerproces, met vooral veel vallen en opstaan. Ondernemen doe je ook niet enkel tijdens de kantooruren, het is iets waar je dag en nacht mee bezig bent, dat te pas en te onpas door je hoofd spookt. Dat weten deze ondernemers ook!

Wie met een eigen bedrijf start, weet dat er veel verschillende zaken om de hoek komen kijken. De focus ligt niet enkel op het afleveren van een topproduct of aanbieden van een relevante dienst, je moet meerdere bordjes draaiende zien te houden. Hoe vind ik een goed pand om mijn bedrijf in onder te brengen? Hoe krijg ik mijn sales op de rails? Wat is voor mijn bedrijf de juiste IT-infrastructuur? Hoe vind ik de juiste mensen om het team te versterken? En hoe zat het ook alweer met de boekhouding? Allemaal cruciale vragen waar geen enkele ondernemer aan ontsnapt.

Het is daarom dat dit e-book zich focust op de vele uitdagingen waar bedrijfsleiders quasi dagelijks mee te maken krijgen, en waar velen ook mee worstelen. De experts die aan het woord komen, kennen als geen ander de obstakels die je gaandeweg tegenkomt. Het zijn tips van ondernemers, voor ondernemers. Zo weet jij alvast van welk hout pijlen te maken.