Binance doet via de durfkapitaalarm Binance Labs een strategische investering in het Belgische NGRAVE, producent van de veiligste crypto wallet ter wereld. De aanhoudende cryptowinter en de ondergang van FTX heeft de groei van de hardware-wallet-industrie sterk versneld.

NGRAVE is opgericht in 2018 door Ruben Merre en is gespecialiseerd in de beveiligde bewaring van crypto via een touch-screen hardware wallet. Deze bestaat uit drie belangrijke elementen: de verbindingsloze hardware wallet Zero, key back-up tool Graphene en de mobiele app voor blockchainbeheer Liquid.

De NGRAVE wallet werkt zonder toegang tot het internet of andere draadloze verbindingen, dit betekent dat de wallet wordt beschermd tegen ongeoorloofde toegang, cyberhacks en andere kwetsbaarheden waar een systeem dat verbonden is met het internet vatbaar voor is. NGRAVE zegt dan ook dat het gecertificeerd is volgens de EAL7-standaard voor de beoordeling van de veiligheid van IT-producten.

Yi He, medeoprichter van Binance en hoofd van Binance Labs, wees erop dat beveiliging een van de grootste uitdagingen blijft voor de adoptie van crypto. "Self-custodial wallets zijn een van de veiligste methoden voor het opslaan van digitale activa," zei hij, eraan toevoegend dat Binance startups wil blijven steunen die de veiligheid van gebruikers verbeteren.

In tegenstelling tot gecentraliseerde crypto handelsplatformen, stellen hardware wallets gebruikers in staat hun fondsen beter te controleren door hun eigen private sleutels te beveiligen. Volgens gegevens van verschillende studies zou de crypto hardware wallet industrie in de nabije toekomst sneller kunnen groeien dan exchanges.

Binance CEO Changpeng Zhao gaf vorige week toe dat gecentraliseerde crypto handelsplatoformen misschien niet langer nodig zijn als beleggers overschakelen op zelfbeveiligde oplossingen. "Als we een manier kunnen vinden om mensen in staat te stellen hun eigen activa veilig en gemakkelijk te bewaren zullen gecentraliseerde beurzen niet meer bestaan of waarschijnlijk niet hoeven te bestaan, wat geweldig is," zei Zhao.