De lokale overheid van Peking heeft een tweejarig (2022-2024) Metaverse-innovatie- en ontwikkelingsplan aangekondigd dat alle districten verplicht zich te houden aan het onlangs vrijgegeven Web3-innovatieplan. Met het ontwikkelingsplan moeten verschillende regio’s de NFT-technologietrends volgen en de Metaverse in het onderwijs en het toerisme integreren.

Het ontwikkelingsactieplan verwijst naar de Metaverse als een nieuwe generatie van informatietechnologie-integratie en -innovatie die de groei van het internet naar Web3 zou drijven. Het innovatieplan richt zich op het bevorderen van de ontwikkeling van Metaverse-gerelateerde industrieën.

Het plan eist dat verschillende districten een technologische infrastructuur op stadsniveau opbouwen en het gebruik ervan op verschillende gebieden, waaronder onderwijs en toerisme, bevorderen. Het ontwikkelingsprogramma zou de integratie van technische middelen zoals 3D visualisatie en GIS (Geografisch Informatie Systeem) zien om een visueel stedelijke ruimte digitaal platform te bouwen en de lay-out van digitale intelligente infrastructuur op de juiste manier te bevorderen.

Hoewel China bekend staat om zijn anti-crypto houding, heeft de overheid interesse getoond in het Metaverse concept sinds begin 2021. Vóór Peking nam ook Shanghai de Metaverse op in een vijfjarig ontwikkelingsplan. De interesse van de overheid in de technologie heeft echter niet geresulteerd in gunstige regelgeving voor technologiebedrijven die hetzelfde idee verkennen.

In de afgelopen maanden hebben twee grote steden in China meerjarige actieplannen aangekondigd met de Metaverse en NFT's in het vizier. De toenemende belangstelling van de Chinese overheid voor toonaangevende Web3-technologieën zou kunnen leiden tot een bredere invoering in het land, vergelijkbaar met de digitale valuta van de centrale bank (CBDC), die in de proeffase al door miljoenen wordt gebruikt.