Op woensdag heeft de Ethereum Foundation verduidelijkt dat “The Merge” de onchain fees niet zal verlagen. De Ethereum netwerkkosten van de afgelopen maand zijn enkele van de laagste onchain fees sinds 2020. De langverwachte overgang van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoW) is nu nog 29 dagen verwijderd is.

"Gas fees zijn een product van de vraag van het netwerk ten opzichte van de capaciteit van het netwerk," legt een nieuwe bijgewerkte samenvatting op de Ethereum Foundation website uit. "De Merge schrijft het gebruik van proof-of-work af en gaat over op proof-of-stake voor consensus, maar verandert geen significante parameters die de netwerkcapaciteit of doorvoer direct beïnvloeden."

De bedoeling is dat het publiek zich ervan bewust wordt dat The Merge de overgang van PoW naar PoS zal maken, maar dat de veronderstellingen dat de fees zullen dalen onjuist zijn. Op het moment van schrijven laten de statistieken van bitinfocharts.com zien dat de gemiddelde netwerkkosten 0,0012 ether of €2,20 per overdracht zijn. Een Opensea marktplaats verkoop kost momenteel ongeveer €2,87.

Hoewel transactiekosten op Ethereum niet zullen veranderen na The Merge, zullen gebruikers die lagere tarieven willen, gebruik moeten maken van layer two (L2) schalingsoplossingen en wachten op meer Ethereum upgrades. Na The Merge zal Ethereum The Surge, The Verge, The Purge, en tenslotte The Splurge implementeren.