Delta is de eerste service wereldwijd die beleggers een one-stop-app aanbiedt waar aandelen, fondsen, ETF’s en crypto-investeringen getrackt kunnen worden. Nu wordt daar ook het tracken van NFTs aan toegevoegd en heeft de app ook een eigen NFT-bibliotheek.

Met deze app hoeft een belegger niet langer meerdere apps en sites in de gaten te houden, maar geeft de app een duidelijk overzicht van alle investeringen. Daarnaast zitten in de app ook een aantal tools om toekomstige investeringen te onderzoeken en opvolgen.

De Gentse app heeft momenteel al meer dan 3,5 miljoen gebruikers, verspreid over 115 landen. “De meeste retailbeleggers jongleren vandaag met meerdere financiële apps, waardoor het echt moeilijk is om een accuraat overzicht te krijgen van hun beleggingen. Met connecties met meer dan 5.000 banken en brokers is Delta de eerste app die gebruikers een volledig beeld geeft van hun beleggingen - inclusief NFT’s - op één plaats”, zegt CEO Nicolas Van Hoorde (32) die Delta in 2017 als cryptotracker in de markt zette. In 2019 werd zijn bedrijf overgenomen door de Amerikaans-Israëlische fintechgigant eToro (die via een SPAC naar de Amerikaanse beurs wil), maar bleef het onder leiding van de jonge Gentenaar zijn eigen koers varen.

Gebruikers zullen hun Web3 wallet kunnen verbinden met de Delta app en hun NFT's kunnen tracken samen met hun andere activa (onder voorbehoud van Apple iOS-beoordeling ). Voorlopig is alleen connectie met Ethereum wallets mogelijk, maar later dit jaar worden er ook andere wallets toegevoegd. Gebruikers zullen de NFT's die ze bezitten kunnen opvolgen, maar nu kunnen ze ook meer dan 18 miljoen NFT's ontdekken en tracken via een eigen NFT-explorer.

“Delta helpt mensen goede financiële beslissingen te nemen door hen een overzicht te geven van hun vermogen en door alle nodige tools te bieden om hun vermogen te analyseren. Hoewel NFT’s geen klassieke beleggingsassets zijn, geloven we dat NFT's deel zullen uitmaken van de investeringsportefeuille van veel consumenten en daarom zijn we ongelooflijk enthousiast om ze toe te voegen aan het Delta-universum. We zijn altijd trots geweest op ons mooie design en we hopen dat gebruikers het leuk vinden om hun NFT’s te kunnen bekijken en nieuwe collecties te ontdekken via onze app”, aldus nog Van Hoorde.