Threedee World is een Belgisch-Franse onderneming gevestigd in Jabbeke (nabij Brugge) en Sainte-Maxime (Zuid-Frankrijk). Momenteel ontwikkelen ze het gelijknamige Metaverse platform in samenwerking met externe partijen in het binnen- en buitenland.

Volgens Diego Dupont, Founder van Threedee World, willen ze functionaliteiten aanbieden die er toe doen en waarbij de ROI duidelijk meetbaar is.

Bijna alle Metaverses die tegenwoordig online te vinden zijn, zijn gebouwd op basis van een game engine. Dit schept beperkingen voor zowel de bezoeker als de aanwezige merken. Threedee World richt zich niet (alleen) op gamers maar wil een breed en divers publiek aanspreken.

Ze denken bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om e-commerce aan te bieden via Live Shopping, deel te nemen aan seminars of live gestreamde concerten, één-op-één videogesprekken te faciliteren, online lessen te volgen, product catalogi te downloaden, online veilingen op te zetten en het integreren van augmented reality toepassingen.

De technologie die Threedee World gebruikt en de ervaring van de 3D-ontwerpers met wie ze samenwerken, zorgen voor een meeslepende, (foto)realistische ervaring. Dit schept vertrouwen en herkenning bij de grote doelgroep. Dit is een van de redenen waarom ze de eerste prijs hebben gewonnen op de prestigieuze Vivatech Awards in juni 2021 in Parijs.

Sinds enkele weken is Threedee World begonnen met de voorverkoop van virtuele bouwplots. Dit zijn stukjes virtuele grond van elk 10m². Een terrein kan dan gehuurd worden door een bedrijf, organisatie of vereniging die er iets functioneels op wil bouwen.

Op dit moment zijn er al reserveringen voor concertzalen, beurspaviljoenen, conferentiezalen en andere evenementenlocaties. Er zijn gesprekken gaande met enkele grote binnen- en buitenlandse voetbalclubs om een virtueel stadion te bouwen, met fanshops, fanzones en de verkoop van NFTs.

Investeerders in virtueel land ontvangen een deel van de huurinkomsten van het plot waarop zij percelen hebben gekocht. Het platform is AI-gestuurd, waardoor bezoekers worden geleid naar zaken die voor hen interessant zijn. Zo vinden mensen snel wat ze zoeken.

"De investeerders zijn heel divers. Vaak jonge mensen, maar ook bedrijven die dit als een goede investering zien. Het doel is om in september 2022 online te gaan. Natuurlijk is dit een groeiverhaal. Onze wereld is een wereld in opbouw en voortdurende evolutie," voegt Dupont er nog aan toe.

Meer informatie over ThreeDee World vind je hier: ​​https://threedee.world