Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), de top twee cryptocurrencies naar marktkapitalisatie, zagen in de afgelopen 24 uur een koerssprong van 5%. Beleggers krijgen eindelijk hernieuwde hoop op een herstel van de markt na grote verliezen in mei.

Op dit moment is de prijs van Bitcoin €29.730, een stijging van meer dan 5% over de dag, volgens gegevens van CoinMarketCap. Ondanks de laatste piek is Bitcoin nog steeds meer dan 34% gedaald sinds het begin van het jaar, waarbij de Fear & Greed Index -een combinatie van variabelen die het marktsentiment meten- momenteel op 13 staat, wat overeenkomt met "extreme angst".

Ethereum volgt het patroon van Bitcoin. De prijs van Ethereum heeft ondertussen een intraday high van €1.790 bereikt, een stijging van bijna 6%. De op een na grootste cryptocurrency staat nog steeds voor een enorme bergopwaartse strijd om te herstellen van de verliezen sinds het begin van het jaar, toen het boven de €3.550 verhandelde.

De matige prijsactie van Ethereum wordt nog verergerd door een massale uitverkoop in de DeFi ruimte. In de afgelopen maand hebben investeerders meer dan €37,5 miljard teruggetrokken uit op ETH-gebaseerde apps.

De grote laag 1-netwerken, Cardano (ADA) en Solana (SOL) boekten beiden dubbelcijferige winsten in de afgelopen 24 uur, de tokens stegen respectievelijk met 13% en 11,4%. Solana kwam eind vorige week nog in opspraak na herhaalde netwerkwerkstoringen en grote dalingen in prijs.