Een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Spanje - Vueling - zal haar krachten bundelen met BitPay om klanten vanaf 2023 in staat te stellen tickets in verschillende cryptocurrencies te betalen.

In eerste instantie zal Vueling 13 cryptocurrencies ondersteunen, waaronder enkele van de belangrijkste projecten zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

De luchtvaartmaatschappij zal de Universal Air Travel Plan (UATP) technologie (een wereldwijd betalingsnetwerk in de sector) gebruiken om het aanbod effectiever te integreren.

Het nieuwe initiatief zal ingaan vanaf januari 2023, hiermee zal de Spaanse maatschappij de eerste low-cost luchtvaartmaatschappij in Europa worden die "ja" zegt tegen digitale activa als betaalmiddel. Jesús Monzó - Manager van Distribution Strategy and Alliances bij Vueling, gelooft dat deze stap de status van de maatschappij als "digitale luchtvaartmaatschappij" bevestigt.

Vice President van Marketing bij BitPay - Merrick Theobald - zegt dat Vueling "het potentieel van cryptocurrencies erkent om de luchtvaartindustrie te transformeren, waardoor betalingen sneller, veiliger en minder duur worden op een wereldwijde schaal."

Het bedrijf is de grootste luchtvaartmaatschappij in Spanje in termen van vlootgrootte en het aantal bestemmingen. Het vliegt naar meer dan 120 locaties in Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Eerder dit jaar dook Vueling ook al in de Metaverse. Concreet konden klanten hun reizen met de maatschappij via distributiekanalen in Virtual Reality bekijken en boeken.

Emirates Airlines presenteerde ook soortgelijke ambities. Een maand geleden gaf het bedrijf al aan dat het van plan is bitcoin als betaalmiddel te omarmen en NFTs op zijn website toevoegt..