Solana Spaces kondigde vandaag de grote opening aan van zijn eerste winkel, gelegen in New York City. De winkel is een gezamenlijke inspanning van de Solana Foundation en verschillende partners van het ecosysteem. Het is de eerste “crypto winkel” in zijn soort.

De winkel is gericht op blockchain-beginners en claimt "s werelds eerste winkel en educatieve ruimte gewijd aan Web3" te zijn. Bezoekers zullen toegang hebben tot tutorials, programmeringsdiensten en op Solana-gebaseerde on-chain ervaringen. Ze zullen ook de mogelijkheid hebben om "unieke beloningen" te ontvangen voor deelname aan activiteiten fysieke winkel.

Met een marktkapitalisatie van 14,1 miljard euro en meer dan 2,5 miljard euro aan waarde vergrendeld over zijn protocollen, is Solana een van crypto's meest prominente blockchains. Het onderscheidt zich van andere smart contract-enabled blockchains zoals Ethereum door zijn hoge doorvoercapaciteit en zeer lage kosten, hoewel de blockchain al vaak is bekritiseerd na vele netwerkstoringen.

Vibhu Norby, CEO van Solana Spaces, zei dat de nieuwe fysieke Solana-winkels tot 100.000 mensen per maand zullen laten kennismaken met het Solana-ecosysteem.

Solana Spaces zal de eerste winkel in zijn soort zijn voor de crypto ruimte, die tot nu toe over het algemeen de voorkeur heeft gegeven aan digitale producten boven fysieke. De ontwikkelingen wijzen op een bredere strategie om het Solana-merk uit te breiden in zowel de echte wereld als de digitale.