Uitbreiden naar Nederland? Denk aan de taal

Uitbreiden naar Nederland? Denk aan de taal

Heeft u een succesvolle website of webshop in België? Dan is het misschien een kleine stap om die naar Nederland uit te breiden. Ook voor Nederlandse ondernemers kan een uitbreiding richting België interessant zijn om groei te realiseren.

Taalverschillen

In 2012 hebben wij reeds de stap gemaakt de aanbiedingswebsite Solden.be in België te lanceren. Op Solden.be verzamelen wij aanbiedingen en kortingscodes van meer dan 600 verschillende webwinkels. Alle acties worden dagelijks met de hand geschreven, waarbij het woordgebruik erg belangrijk is. Het verschil tussen Vlaams en Nederlands wordt soms namelijk onderschat. Hopelijk helpen onze lessen u om uw website te verbeteren en het een groot succes te maken.

Lopen

Stel u schrijft teksten voor uw webwinkel waar u loopschoenen verkoopt. Dan is het van belang om te weten welke woorden in het Vlaams gebruikt worden wanneer het over lopen gaat. Zo zegt u in het Vlaams “gaan”, terwijl het “lopen” in het Nederlands is. “Lopen” is in Vlaanderen juist weer wat “hardlopen” in Nederland is. Zo ziet u al snel misverstanden ontstaan.

Kleding vs. Kledij

Om uw vindbaarheid in Google te vergroten is het ook aan te raden goed naar de Vlaamse/Nederlandse woorden te kijken. Het is grappig om te weten dat er 12828% meer gezocht wordt op “kleding” dan op “kledij” in Nederland. Echter, omdat “kleding” in het Vlaamse woordgebruik ook populairder is zal deze fout niet snel gemaakt worden.

Domeinnaam

Natuurlijk komt u dan automatisch ook uit bij de domeinnaam voor uw webshop of website. Achteraf zijn wij ontzettend blij met onze domeinnaam Solden.be. De naam is gemakkelijk te onthouden en past perfect bij onze website. Ook zijn wij voor de buitenwereld direct dé expert op het gebied van online solden in januari en juli. Dat was natuurlijk wel anders gelopen als wij hadden gekozen voor bijvoorbeeld opruiming.be

Kortom, als u succes over de grens wilt behalen, verdiep u dan in het lokale taalgebruik voor uw teksten, zoekmachinemarketing en domeinnaam. Want alleen dan zullen uw bezoekers geld opdoen (uitgeven) of uw nummer vormen (bellen).

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.068 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief