De Belgische kabeloperator VOO heeft een nieuwe dienst aangekondigd die zijn klanten toelaat om via de draadloze kabelmodem van andere VOO-klanten te surfen op het internet. Cisco levert de technologie die nodig is om de toegang tot het netwerk van VOO te controleren, de nodige veiligheidsregels op te leggen en de identiteit van de gebruiker te verifiëren (ook wel authenticatie genoemd). Cisco ondersteunt VOO ook bij de installatie van die nieuwe technologie.

Testfase

In eerste instantie wil VOO zo'n 200.000 WiFi-locaties activeren. Vandaag zit het project nog in een testfase.

Functie zelf te bepalen

Klanten die de draadloze internetmodem bij hen thuis liever niet openstellen voor andere gebruikers, kunnen die automatische functie uitschakelen. Zij blijven dan enkel een privé WiFi-signaal uitzenden. Zelf kunnen zij dan echter ook niet gratis surfen via het publieke WiFi-signaal van andere VOO-klanten. De nieuwe publieke dienst heeft geen impact op de snelheid of kwaliteit van de persoonlijke internetverbinding.

Draadloze connectiviteit

"Het enorme succes van smartphones, tablets en andere mobiele toestellen heeft de nood aan draadloze connectiviteit nog doen toenemen", verklaart Nico Weymaere, chief technology officer (CTO) van VOO. "Met het activeren van onze bestaande modems willen we aan die behoefte tegemoetkomen. Bovendien zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons mobiele dienstenaanbod. De intelligente, flexibele technologie van Cisco waarborgt dat onze klanten overal in alle veiligheid kunnen surfen."

"Wij zijn verheugd dat VOO opnieuw voor technologie van Cisco kiest om de dienstverlening aan zijn klanten te optimaliseren en de groei van zijn business te ondersteunen", verklaart Yves Blandiaux, Operations Director Service Provider & Media bij Cisco. Zo bestelde VOO onder meer Cisco ASR 1000 Series Aggregation Services Routers en Cisco Intelligent Services Gateways (ISG). "Die combinatie paart flexibiliteit op het vlak van de beveiliging en authenticatie van hun WiFi-abonnees aan functionele volledigheid op het vlak van draadloze netwerktoegang."

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi