Naar aanleiding van een succesvol pilootproject gaat de Belgische marktleider van elektronische betalingen in zee met In the Pocket om begin 2014 de meest intuïtieve, gebruiksvriendelijke en veilige betaalapplicatie op de markt te brengen.

Voortrekkersrol

De laatste 3 jaar kenden smartphones, tablets & mobiele applicaties een ongeziene opgang in België, maar betalen via mobiele applicaties staat nog steeds in zijn kinderschoenen. Bancontact/Mister Cash wil hier een voortrekkersrol in spelen.

Bancontact/Mister Cash lanceerde in juni van dit jaar een betaalapp als proefproject. De applicatie is een unicum in ons land aangezien voor het eerst mobiele betalingen tussen mensen mogelijk zijn, onafhankelijk van hun bank. Het enthousiasme van de gebruikers onthulde het potentieel van dergelijke toepassing.

Niet enkel om thuis vanuit de sofa te shoppen, maar ook om in de winkel of aan vrienden te betalen worden smartphones en de tablets in de toekomst het platform bij uitstek. Dankzij de juiste software maken deze mobiele toestellen een directe betaling via een veilige connectie mogelijk en je hebt ze altijd bij de hand. Een droom, zowel voor bedrijven als consumenten.

Begin 2014 zal Bancontact de pilootfase afsluiten. Op basis van de feedback van de huidige gebruikers wordt er door In the Pocket en Bancontact/Mister Cash gewerkt aan een nieuwe versie van de betaalapp. De functionaliteit zal uitgebreid worden en ook het design zal evolueren om zo tot een optimale gebruikerservaring te komen.