Idealabs is een startup accelerator uit Antwerpen, waarbij startups met een pril innovatief idee naar een werkend prototype evolueren in 3 maanden. Om startups meer ondersteuning te geven in design gaat Idealabs een samenwerking aan met een van de Belgische specialisten in digital product design, Little Miss Robot.

Design Thinking

Idealabs is een bootcamp voor startups waarbij begeleiding centraal staat. Alsook krijgt iedere startup een kapitaalinjectie, officespace en toegang tot een internationaal netwerk van investeerders. 

In de begeleiding van startups wil Idealabs een duidelijk verschil maken met andere accelerators. Eén van die verschillen is de visie en het aanbod rond design thinking. Bedrijven zoals Apple hebben duidelijk gemaakt dat vormgeving een duurzaam deel van het succes uitmaakt. Dat geldt ook voor startups.

De grote startups der aarde zoals Path, Airbnb, Square en Pinterest hebben design geïmplementeerd in de kern van hun bedrijf. Dat design denken is trouwens meer dan een logo of een huisstijl - het is een manier om problemen op te lossen en de kern van je product of dienst beter, verstaanbaarder en makkelijker, esthetischer en efficiënter te maken.

Little Miss Robot

Het grote merendeel van startups wordt geleid door commerciële en technische experts. Op vlak van design hebben ze vaak hulp nodig. Door deze manier van denken van in het begin mee te nemen, verhogen hun kansen op succes. Daarom ging Idealabs op zoek naar ondersteuning en kwam uit bij de Belgische specialist in digital product design, Little Miss Robot.

Deze Gentse studio begeleidt klanten zoals VRT, Nespresso en De Persgroep in het ontwerpen en realiseren van innovatieve producten en diensten. Met tal van internationaal bekroonde projecten voor onder andere Suske en Wiske en Carl De Keyzer worden ze erkend als pioniers in digitale productontwikkeling.

"Om ons als accelerator te positioneren in België en Europa, vinden wij het belangrijk om in ons aanbod te blijven innoveren. Wij beschouwen deze partnership dan ook als een grote stap vooruit in ons aanbod naar Belgische alsook Europese Startups," zegt Cedric Deweeck, accelerator verantwoordelijk van Idealabs.

Little Miss Robot zal de komende weken nauw samenwerken met de startups bij Idealabs. Aan de hand van concrete workshops zullen ze gecoached, begeleid en gestimuleerd worden in het verder vormgeven van hun innovatieve product of dienst.

"We stellen met plezier onze expertise in digital product design en design thinking ter beschikking van Belgische startups. Dit is voor ons een unieke gelegenheid. Aan de ene kant doen we inspiratie en energie op bij het samenwerken met jonge starters. Aan de andere kant zorgen we ervoor dat onze unieke kennis verder verspreid en verankert geraakt," vertelt Thomas Joos, managing partner van Little Miss Robot.