8 op de 10 baasjes heeft soms moeite een dierenoppas te vinden. Ex-eBayers Dries Coucke en Tanguy Peers brengen met Pawshake.be baasjes en dierenoppassers samen. De skivakantie is in zicht, alles is geregeld voor vertrek. Dan de vraag: wie zorgt voor Blackie? Pawshake.be komt met een online platform met een oplossing.

8 op de 10 baasjes heeft soms moeite een dierenoppas te vinden

Een dierenoppas nodig hebben,maar er geen vinden is een herkenbaar probleem, zo blijkt uit een rondvraag van Pawshake bij 180 Belgen: 9 op de 10 baasjes hebben al in de situatie gestaan dat ze tijdelijk niet voor hun dieren konden zorgen. 8 op de 10 melden dat ze dan moeite hebben om een oppas te vinden. De nieuwe website Pawshake.be – opgericht door twee ex-eBayers - biedt een oplossing: baasjes kunnen er dierenvrienden boeken die hun diensten als oppas aanbieden. Ze komen bij je thuis langs, of je huisdier blijft bij hen logeren. De knuffels zijn inbegrepen.

Wie bouwde Pawshake en waarom?

Dries Coucke, bezieler van Pawshake: “Het idee ontstond in 2010 toen ik in mijn zeer directe omgeving geconfronteerd werd met de moeilijkheden die mensen ondervinden om goed voor hun huisdieren te blijven zorgen in periodes van ziekte. Het probleem is niet zozeer dat er geen geschikte mensen zijn om voor je dier te zorgen, maar wel om die te vinden.” Het idee voor Pawshake was geboren.

Ex-country manager eBay.be zet schouders onder Pawshake

Het idee bleef spelen en kwam in een stroomversnelling toen Tanguy Peers, voormalig algemeen directeur van eBay België, besloot om zijn schouders onder het project te zetten. “Ik hou er van om websites te bouwen die mensen - en in dit geval ook dieren – samenbrengen om zo een concreet probleem op te lossen. Met een netwerk van dierenoppassers in heel België bieden we nu een antwoord op de grote vraag naar petsitters. Wist je trouwens dat we in België meer huisdieren hebben dan kinderen?”

Beide bedenkers zijn ervaren internet ondernemers die een kwarteeuw ervaring samenbrengen met de bouw van online diensten. Dries Coucke beheert daarnaast al sinds 2002 Pets.be, een overkoepelende website voor dierenasielen. Pawshake is een logische vervolgstap. “Sommigen noemen Pawshake een Bed & Breakfast voor huisdieren. Het is echter meer dan dat: we zijn een community waar échte dierenvrienden elkaar vinden en helpen. Onze rol is luisteren naar de community, bouwen aan het vertrouwen en streven naar een naadloze gebruikerservaring.”

Vertrouwen en veiligheid

Uit de rondvraag van Pawshake blijkt dat 7 op de 10 baasjes de voorkeur geven aan een betrouwbare familie uit de buurt. Profielen op de site worden daarom op verschillende manieren geverifieerd. Zo wordt elk gastgezin na registratie opgebeld voor een interview. “Kwaliteit primeert op kwantiteit. Op Pawshake vind je nu studenten diergeneeskunde, hondentrainers en zelfs een lid van de politionele hondenbrigade. Allemaal bovenop de mensen die met een groot hart voor dieren al jarenlang baasjeservaring hebben. “

Pawshake.be is beschikbaar in het Nederlands en Frans .