Het Interactive Advertising Bureau Belgium (IAB-Belgium) kondigt nieuwe categorieën en juryprocedures aan voor de zogenaamde MIXX Awards. De nieuwe prijzen worden verschaft aan alle beroepen die gezegend zijn met een digitaal gen.

 

Reorganisatie van de categorieën

Niet alleen de beste virale campagnes in 'B2C', 'B2B' en 'Non-Profit' worden verkozen, eveneens de meest geliefde en gegeerde 'Display Creation' en 'Game in Campaign'.

Wat betreft social media wordt er zowel op korte termijn (Social Media Campaign) als op lange termijn (Social Media Conversation) een prijs verschaft.
Bovendien kiest de jury ook winnaars van de 'Best Content Marketing Award'.

De categorie 'Best in Mobile' bekroont dan weer de creativiteit en innovatie in de mobile sector. Last but not least valt eveneens  webbuilding in de prijzen onder de categorieën ‘Best Webdesign’ en ‘Best Optimised Site’.

Zo te zien is er sprake van een duidelijke revolutie in de categorieën van de IAB MIXX Awards. Het doel hiervan is om de deskundigheid van alle digitale bureaus (van kleine gespecialiseerde speler tot 360° bureau) in "the picture" te plaatsen.
IAB vice-voorzitster Patricia Boydens is van oordeel dat adverteerders en hun partners op deze wijze de unieke kans krijgen om hun digitale vakkundigheid te tonen aan de hele Belgische markt.

Reorganisatie van de jurering

De voltallige jury bestaat momenteel uit diverse experts die een diepgaande kennis hebben over verschillende digitale disciplines: 'online campaigns', 'developers', 'social' en 'webdesign'. De voorzitters van de jury's hebben het voorrecht om de 'Special Jury Awards' toe te kennen.

Zelfs het publiek kan de digitale pareltjes beoordelen en een stem uitbrengen. Denk maar aan de verkiezing 'Agency of the Year' en 'Advertiser of the Year'.
Fantastisch toch! Niet?

Als het van de digitale planners afhangt is de 'Digital Sales Guy of the Year' hun cup of T.
Digitale commerciëlen daarentegen dragen de 'Digital Planner of the Year'' hoog in het vaandel. Midden juli opent IAB de site van de MIXX Awards op www.iabmixxawards.be.

Noteer alvast donderdagavond 17 oktober in jullie agenda!