Volgens analist Ming Chi Kuo van KGI Securities gaat Apple dit jaar ‚absurd veel producten’ uitbrengen. Kuo, die doorgaans extreem goed ingelicht is over Apple’s plannen, onthulde gisteren zijn visie op Apple’s roadmap voor het komende jaar in een uitgebreid research rapport:

‚Absurd veel producten’

Kuo voorspelde als eerste dat Apple een Touch ID zou implementeren op haar nieuwe iPhone 5S en was in het verleden al een betrouwbare bron gebleken als het op Apple-geruchten aankomt. ‚Tijdens het derde kwartaal van 2014 is Apple van plan om een absurd aantal producten uit te brengen,’ zegt Kuo in zijn research.

Een overzicht van wat Kuo dit jaar van Apple verwacht:

  • Low Cost iMac upgrade
  • iPad Air & iPad mini upgrade met Touch iD
  • iWatch in twee aparte formaten
  • iPhone 6 met een 4,7 inch & 5,5 scherm
  • Apple TV upgrade
  • 12 inch retina Macbook Air

'iWatch wordt hét product van 2014'

Uitermate interessant is Kuo’s voorspelling rond de iWatch. Volgens hem zal Apple de iWatch gaan introduceren in het derde kwartaal van 2014 & wordt de iWatch Apple’s ‚product van het jaar’. Het toestel zou volledig geïntegreerd worden met de iPhone, iPad & Mac en zou ‚uiterst modieus’ zijn.

Er zouden beschikbare modellen komen in twee verschillende groottes. Volgens Kuo zou het toestel gaan beschikken over een AMOLED-display, een NFC-chip, biometrische sensoren, draadloze oplaad mogelijkheden & een dun en licht design.

Bovendien zou er ook een laagje saffier-glas aan te pas komen die de iWatch zou beschermen tegen krassen. De batterij zou beschikken over een capaciteit van 200 tot 250mAh en zou daarmee drie tot vier dagen mee kunnen.

Volgens Kuo zullen er verschillende instapprijzen zijn voor de iWatch. Zo zou er ook een luxe-uitvoering komen die enkele duizenden dollars zou gaan kosten maar zullen er ook goedkopere versies zijn.