“We willen zowel op federaal als op regionaal niveau een Minister van Digitale Zaken die de exclusieve bevoegdheden heeft om de digitale sector in haar groei ten volle te steunen,” verklaarde Peter Ryckaert, voorzitter van de Federatie voor Webbedrijven (FeWeb), voor de verkiezingen van mei 2014. Met Alexander De Croo als federaal Minister voor de Digitale Agenda, Bart Tommelein als federale Staatssecretaris voor Privacy, Jean-Claude Marcourt als Waals Minister voor Digitale Zaken en Bianca Debaets als Brussels Staatssecretaris voor Digitalisering kijkt FeWeb tevreden terug op haar campagne voor een Minister van Digitale Zaken.

Nood aan ambitieus plan

België en haar regio’s hebben nood aan een ambitieus plan én de daadwerkelijke realisatie ervan, bijvoorbeeld op vlak van de verbetering van het ondernemersklimaat voor het digitaal en innovatief ondernemen, de kwalitatieve en betaalbare infrastructuur, de onderwijsprogramma’s, de begeleidingsinitiatieven voor bedrijven en het flexibel werknemers- en zelfstandigenstatuut. FeWeb staat klaar om mee vorm te geven aan het beleid van de Ministers voor Digitale Zaken.

Digitale Minister

Een maand voor de federale en regionale verkiezingen van mei 2014 publiceerde de Federatie van Webbedrijven (FeWeb) een echte jobadvertentie voor een Minister van Digitale Zaken. “We vertaalden ons memorandum in een krachtige jobadvertentie waarbij de functie-inhoud onze doelstellingen voor de digitale sector samenvatte,” aldus Patrick Marck, directeur van FeWeb. “We merken immers dat er zowel op federaal als regionaal niveau wel wat losse initiatieven genomen worden om de digitale economie te stimuleren, maar dat het ons ontbreekt aan een aangepast kader voor bedrijven om digitale en innovatieve projecten in België te ontplooien en te houden.”

Jobadvertentie

Via de jobadvertentie, die op alle on- en offline kanalen van Vacature.com en Références.be gepubliceerd werd, informeerde FeWeb vooral de bedrijfswereld van haar doelstellingen voor de digitale sector. Maar het diende ook als referentie bij de contacten met de verschillende politieke partijen. Tijdens de laatste weken kreeg de actie ook de steun van BeCommerce, Unizo, Beltug, Comeos, Startups.be en ChildFocus.

Meer info: feweb.be/DigitaleMinisterNu