In 2014 vierde Google zijn 16de verjaardag. Afgelopen jaar stond dan ook weer bol van de opmerkelijke en verontwaardigende gebeurtenissen waarbij Google betrokken was. In dit artikel vind je een overzicht van enkele van de meest opmerkelijke feiten.

Google moet deel AdWords omzet afgeven door patentbreuk

Google moet een deel van haar Adwords-inkomsten terug afgeven door een patentbreuk. Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat Virginia beslist. Google zou 1,36 % van haar omzet moeten afgeven aan het piepklein bedrijfje Vringo, dat daardoor in één klap honderden miljoenen dollar rijker zal worden. 

Lees hier het volledige artikel.

 

 


Meisje stuurt brief naar Google, Google antwoord met verrassing

Een Amerikaans meisje vond dat haar papa teveel tijd doorbracht op zijn werk bij Google. Daarom vond ze dat het tijd was om daar iets aan te doen. Ze stuurde een brief naar Google, die het bedrijf prompt beantwoordde. Met een opvallend resultaat.

Lees hier het volledige artikel.

 


19 jarige verliest 35.000 euro omdat hij Google’s AdSense regels niet volgde

Idris Sami, een 19-jarige entrepreneur uit Frankrijk, is eigenaar van de populaire website MesTextos.com - waarmee je gratis sms-berichten kan versturen. De dienst is erg populair in Europa en het Midden Oosten en haalde daardoor al een mooi bedrag op aan Google Adsense inkomsten. Tot het plots helemaal fout liep…

Lees hier het volledige artikel.

 

 

Google Earth toont hoe ingrijpend de wereld veranderde tijdens de laatste 40 jaar

Google heeft een Google Earth Engine gebouwd. Met de engine kan je opzoeken hoe de wereld in de laatste 40 jaar veranderde. Google gaf een aantal timelapses vrij die aantonen hoe ingrijpend bepaalde plekken op aarde veranderden. Enkele indrukwekkende voorbeelden op een rij.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

Google betaalt 19 miljoen dollar aan boze ouders

Google gaat akkoord met het terugbetalen van 19 miljoen dollar aan consumenten die gigantische rekeningen kregen door in-app aankopen van hun kinderen. Deze aankopen werden gedaan zonder het medeweten van hun ouders. Zij spanden hiervoor een rechtszaak aan met de zoekgigant. Google moet nu alles terugbetalen.

Lees hier het volledige artikel.

 

Google Maps lanceert fantastische eigenschap voor fans van tv series

Google Maps heeft iets speciaals gedaan voor de fans van populaire tv-series. Zo kan je nu de meest iconische plaatsen van Game of Thrones, Breaking Bad, Downtown Abbey Scandal & House of Cards tot in de kleinste details ontdekken op Google Maps.

Lees hier het volledige artikel.