De hamvraag voor Apple begin dit jaar: lukt het om in 2014 om nog eens echt revolutionaire producten te lanceren? Of blijven we weer steken op productinnovaties? Apple antwoordde met een sterk jaar op verschillende vlakken.

Aandeelhouderswaarde, inkomsten uit hun product verkopen, merkwaarde, … Deze zaken kenden allemaal een mooie stijging tijdens het afgelopen jaar. Maar was dit het jaar dat jij van Apple verwacht had? Oordeel zelf:

Het grootste Apple nieuws viel er te rapen in het najaar, begin september kondigde Apple de komst van de iPhone6, de Apple Watch en Apple Pay aan. Dat was het positieve nieuws, net voor de product aankondigingen moet Apple immers een antwoord verzinnen op de fameuze iCloud hack.

Over de nieuwe producten werd dan ook al van maanden tevoren hard gespeculeerd, hoe gaat de volgende iPhone er uit zien, komt er een revolutionair product, wat doet dit met de aandelen,...

Vele vragen en verwachtingen werden beantwoord:

iWatch?!

In het voorjaar gonsde het van de geruchten over het ontwerp van de Apple Watch:

De puzzelstukjes rond de Apple Watch begonnen al vroeg in het jaar in elkaar te vallen. Apple zou immers de merknaam ‚iWatch’ geregistreerd hebben met behulp van een dochterbedrijf. Bovendien zijn er gisteren ook iOS 8-screenshots opgedoken waar de app ‚Watch Utility’ is gespot. Dit bleken de eerste concrete bewijzen te zijn van het bestaan van de Apple Watch. 

Lees hier het volledige artikel.

 

De langverwachte Apple Watch

Maar dan begin september was het eindelijk zover, Apple stelde na heel veel geheimdoenerij niet de iWatch voor maar wel de Apple Watch. Tijdens de grote show werd dit gadget voorgesteld nadat Tim Cook, ex-CEO Steve Jobs, citeerde met de legendarische woorden “There is one more thing...”.

Toen Tim Cook de Apple Watch toonde aan het publiek werd het toestel enthousiast onthaald door een applaudisserende menigte. Iedereen zocht massaal naar een eerste glimp van het toestel.

Lees hier het volledige artikel over de Apple Watch lancering.

 

 

Wachten op de start van de verkoop

Eerst vertelde Apple dat de Apple Watch begin 2015 op de markt zou komen. Intussen lijkt die datum te zijn verschoven naar het voorjaar van 2015. Wanneer het toestel echt op de markt zal komen is nog niet geweten.

Dat de Apple Watch gelanceerd wordt in de lente van 2015, maakte de verantwoordelijke voor Apple Stores, Angela Ahrendts, bekend in een interne videoboodschap aan Apple-werknemers. Initieel was Apple van plan om de wearable begin 2015 lanceren. De lancering lijkt nu uitgesteld te worden naar de lente.

Lees hier het volledige artikel.

 

Rumours over Apple Pay

Of het al dan niet opzettelijk was, Tim Cook liet in januari al een ballonnetje op over de interesse van Apple in de payment markt.

Dat maakte Cook bekend tijdens de voorstelling van de Apple kwartaalcijfers. De computerbouwer uit Californië boekte toen (opnieuw) een recordomzet en een gigantische verkoop aan. Toch was er een ook een atypische gebeurtenis. Zo sprak Tim Cook zijn mond voorbij over mobiele betalingen.

Lees hier het volledige artikel.

 

Twijfels over de toekomst van de iPad

Net zoals bij de lancering in 2010 van de iPad werd er ook dit jaar hard gespeculeerd over de toekomst van de “groot uitgevallen iPhone”. Er wordt verwacht dat in 2015 de omzet uit de iPad producten zal dalen met 40%.

Apple’s iPad-verkoop stortte in. Verwacht wordt dat de iPad verkoop tijdens het eerste kwartaal van 2015 zo'n 40 procent lager zal uitvallen dan dezelfde periode vorig jaar. Dat zegt top-analist Ming Chi Kuo van KGI Securities.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

De 6de generatie iPhone’s

In het jaar dat Apple zijn 38ste verjaardag vierde, was het tijd voor de 6de generatie aan iPhones. Vooral de iPhone 6 plus springt in het oog met zijn bijna iPad mini looks en grootte.

Apple heeft in het najaar van 2014 verwacht de iPhone 6 (4,7”) en de iPhone 6 Plus (5,5”) aangekondigd. De nieuwe generatie iPhones krijgt een Retina HD scherm - met een drastische stijging in het aantal pixels: 1334 x 750 voor de iPhone 6 en 1920 x 1080 voor de iPhone 6 Plus.

Lees hier het volledige artikel.

 

Welkom Beats!

Op vlak van overnames was de ongetwijfeld opvallendste zet van Apple het inlijven van Beats. De streaming dienst & headset producent van Dr Dre.

In een interview met de Amerikaanse website Re/Code heeft Apple CEO Tim Cook een verklaring gegeven over waarom Apple Beats heeft gekocht. De meest opvallende quotes op een rijtje.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

 

Apple stores in België? Eindelijk?

Het gerucht over het al dan niet lanceren van echte Apple Stores in België duikt ook nog steeds nu en dan de kop op. Geen verschil met andere jaren. Maar eindelijk kwam er nu een officiële bevestiging dit jaar.

Apple is immers op zoek naar medewerkers voor haar Brusselse Apple Store. De vacatures op Apple’s website bevestigen de komst van de eerste échte Apple Store in ons land. Of Gent & Antwerpen er ook een krijgen is nog niet zeker.

Lees hier het volledige artikel.

 

Wat als, wat als Apple Tesla zou kopen?

Dit is niet alleen een leuke denkoefening, het kan ook zomaar gebeuren, onze schrijver Thomas Verhoef, zette alles op een rij:

Het gerucht doet al meer dan een jaar de ronde dat Apple overnamegesprekken zou hebben met Tesla. Sommigen zouden het dé overname van deze nog jonge eeuw vinden. Het klinkt alvast spannend, te mogen denken dat er binnenkort auto’s van Apple rondrijden, aangestuurd met Tesla’s spitstechnologie. Een compleet nieuw terrein voor Apple, in samenwerking met die andere Grootheid der Innovatie: Elon Musk. 

Lees hier het volledige artikel.

Apple bashing een nieuwe trend? Windows maakt er een vaste gewoonte van.

Hoge bomen vangen veel wind en soms proberen concurrerende merken hier ook gewoon van te profiteren van de gratis visibiliteit die ze hierdoor krijgen.

In een van de eerste commercials van de Windows Phone 8.1 gaan we terug een stukje verder in apple bashing. Het wordt steeds meer de mode om bij een productlancering even te lachen met Apple.

Lees hier het volledige artikel.

 

Zijn pikante selfies nog veilig in de iCloud?

Niet alles was rozengeur en maneschijn, één van de grootste lekken uit de recente geschiedenis was te wijten aan een fout bij Apple. Maar dit ontkennen ze wel.

“Zou de oorzaak van het gigantische lek dat tal van naaktfoto’s van Amerikaanse bekendheden buitmaakte liggen bij Apple’s iCloud? Op GitHub verscheen een exploit die de Find My iPhone-functie aanwijst als een zwakke plek in iCloud's beveiliging. Intussen heeft Apple het lek gedicht maar ontkent het dat de fout bij iCloud ligt.“

Lees hier het volledige artikel.

 

Apple is nu groter dan volledige Russische aandelenmarkt


Dat het bedrijf Apple op zich hoge ogen blijft gooien werd dit jaar ook nog maar eens bevestigd. Dit onder de deskundige leiding van Tim Cook.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

Apple heeft meer cash dan Amerikaanse overheid?!

Onlangs werd bekend gemaakt dat Apple een grotere oorlogskas heeft dan de Amerikaanse overheid. Om nog maar eens te duiden wat voor een mastodont van een bedrijf Apple is. Dit en nog 4 andere verbluffende weetjes over Apple die je nog niet wist.

Lees hier het volledige artikel.