Bron foto: Bubble Post

De eco-friendly bezorgdienst, Bubble Post, krijgt een financiële injectie van 2,35 miljoen euro. Onlangs nog breidde Bubble Post uit naar 4 Vlaamse steden. De start-up uit Gent zal het geld gebruiken om haar groei te versnellen en haar diensten internationaal uit te rollen. 

Wat is Bubble Post?

Bubble Post is een snel groeiend Belgisch bedrijf dat vanuit eigen depots aan de stadsrand goederentransport van en naar het stadscentrum verzorgt met behulp van cargofietsen en elektrische voertuigen.

Volgens Bubble Post is hun dienstverlening "de perfecte en duurzame oplossing voor de steeds langere files, de hogere tijdsdruk, het toenemend aantal leveringen en de hoge CO2-uitstoot in de binnensteden."

Vandaag biedt het al een oplossing voor zowel droog als gekoeld transport in de regio's Gent, Sint-Niklaas, Kortrijk, Brugge, Oostende, Antwerpen, Mechelen, Leuven en Brussel.

Het geheime wapen van Bubble Post:

Bubble Post heeft een flexibel IT-systeem ontwikkeld dat de meest efficiënte route berekent voorzien van het meest geschikte voertuig. Hierdoor kunnen goederen snel geleverd worden op een ecologische manier.

De bedoeling is dat deze ICT-tak binnenkort volwaardig naast de transportdienst kan staan. Een deel van de investering gaat zo naar de verdere ontwikkeling en het op de markt brengen van deze software.

Bubble Post gaat internationaal

Eind 2015 wil het Gentse bedrijf actief zijn in 19 steden. Onlangs nog breidde het haar aanbod uit in 4 Vlaamse grootsteden en gaat het vanaf september ook haar diensten uitrollen in Wallonië en Nederland. Ook in Spanje heeft het bedrijf plannen. 

Bubble Post kende haar oorsprong in 2012. Drie gemotiveerde fietsers lanceerden toen het idee in het Gentse. Vandaag telt Bubble Post een team van 65 personen. Bubble Post hanteert een apart HR beleid en werkt met zelfsturende teams. Tegen eind dit jaar breidt het team uit naar ongeveer 200 bezorgers. 

Meer info: bubblepost.be