Ontwikkelingen in software development gebeuren razendsnel. Omwille van evoluties in de cloud, het Internet of Things en dagelijkse veranderingen in app development hebben ontwikkelaars redenen genoeg om zich constant bij te scholen. Met tal van gratis conferenties, workshops & webinars probeert Microsoft België hier een antwoord op te bieden. Tijd voor een diepere blik op deze initiatieven:

57% van developers heeft moeite om bij te blijven

Volgens een recente studie van IDC heeft een groot deel (57 procent) van de software- ontwikkelaars het moeilijk om bij te benen met de nieuwste trends rond robotics, Internet of Things en de nieuwste snufjes in webtechnologie.

“Belgische software-ontwikkelaars zijn echter vrij snel in het testen van nieuwe mogelijkheden en technologieën. Maar daarom hebben ze ook nood aan een degelijke omkadering,” zegt Microsoft’s Audience Evangelist Sigrid Vandenweghe.

Ook Technical Evangelist Nick Trogh bevestigt dat. “Neem nu het Internet of Things. Er wordt erg veel over gepraat. Maar echte hands-on sessies die je laten proeven van de technologie, de werking ervan uitleggen en geschikt zijn voor alle kennisniveaus, die zijn erg zeldzaam in België,” zegt hij. “Het is dus geen toeval dat onze vijf sessies over Internet of Things in een mum van tijd volzet waren.”

Cross-platform development wint aan belang

Onze events zijn gericht op het delen van cross-platform kennis voor developers overal in België. “Dit initiatief is onderdeel van de nieuwe wending die we bij Microsoft onder Satya Nadella hebben ingevoerd. We willen relevant zijn voor iedereen, en dat op eender welk platform,” zegt Vandenweghe.

“Onze events hebben een sterke focus op kennisdeling,” gaat Vandenweghe verder. “90% van de software-ontwikkelaars vandaag heeft kennis van meerdere platformen, 75% van hen heeft ervaring met open source platformen,” zegt Vandenweghe. “Het zou dus onlogisch zijn om enkel onze eigen platformen in de kijker te zetten tijdens events.”

Deze bewering wordt ook weerspiegeld in de events die Microsoft België in ons land organiseert. “De Visual Studio Code webinar is daar een mooi voorbeeld van,” zegt Nick Trogh. “Code is een development omgeving die beschikbaar is voor zowel Mac OS als Linux en biedt developers de kans om écht cross-platform te gaan ontwikkelen,” benadrukt hij.

De toekomst voor Belgische developers

Willen developers vooruit denken, moeten ze inzetten op de laatste technologische evoluties. Dat is duidelijk. Maar welke zijn die precies?

Vooral op het vlak van cloud computing gaat het hard en is bijkomende kennis vereist,” zegt Nick Trogh. “De technologie evolueert bijna dagelijks en biedt mogelijkheden voor developers en alle platformen. Daarnaast is een kennismaking met het Internet of Things belangrijk, en dat met het oog op de toekomst. Maar ook voor web developers verandert het technologisch landschap continu. Dus is het absoluut een must om dit te blijven opvolgen,” besluit Trogh.

Wil je meer ontdekken over Microsoft’s evenementen voor Belgische developers? Er zijn tal van initiatieven te vinden over Cloud Computing, Internet of Things en Web Development. Daarnaast kan je uiteraard bijleren over development voor Windows 10, en de nieuwigheden rond de nieuwe Edge-browser ontdekken.

Leuk weetje: het is allemaal gratis! Een volledig overzicht van de events vind je hier. Veel leerplezier!