Foto: Ian Zein (MD Large Enterprise Hosting) en Jonas Dhaenens (CEO)

Intelligent, de Belgische marktleider in hostingdiensten vooral bekend voor haar merken Combell, Register, Unitt en Stone IS, bundelt de krachten met het Nederlandse Sentia: de grootste specialist in Nederland in het beheer van schaalbare IT-platformen. De groep gaat verder onder de naam Intelligent.

"De fusie heeft als gevolg dat de omzet van Intelligent verdubbelt van 30 naar 60 miljoen euro. Het personeelsbestand verdubbelt ook tot 320 mensen. We worden hiermee het grootste hostingbedrijf van de Benelux," zegt Jonas Dhaenens, ceo van Intelligent. 

Consolidatiegolf

Zowel Intelligent als Sentia boekten de voorbije jaren een forse groei en hebben beiden door middel van strategische overnames hun klantenportfolio en dienstenaanbod de afgelopen jaren kunnen verbreden.

Zo hebben beide bedrijven in hun landen recent een consolidatiegolf in de hostingmarkt ingezet. Recent nam Intelligent hostingbedrijven GimiScale, PriorWeb en Stone IS over, en Sentia consolideerde in Nederland onder meer Jitscale en PaasPlaza onder één merk. ReasonNet, bekend voor IaaS-producten en housing in haar eigen datacenters, blijft als apart merk bestaan.

Ambitie om uit te groeien tot Europese speler

Intelligent heeft de ambitie om op middellange termijn door te groeien tot één van de grootste Europese hostingspelers en wordt hierin ondersteund door groeikapitaal verschaft door het management en door Waterland Private Equity.

Jonas Dhaenens blijft CEO en bestuurslid van Intelligent. Frederik Poelman wordt verantwoordelijk voor SME Hosting. Ian Zein van Sentia treedt toe tot het bestuur en wordt verantwoordelijk voor Large Enterprise Hosting. Aangezien het Belgische Unitt verandert in Sentia wordt de huidige CEO Benjamin Jacobs verantwoordelijk voor het nieuwe Sentia in België.

De Intelligent groep telt door het samengaan met Sentia meer dan 300 medewerkers in België en Nederland. De geconsolideerde omzet voor de groep wordt in 2015 geraamd op 60 miljoen euro. 

meer info: intelli.gent