De eerste FeWeb Excellence Awards werden gisteren tijdens het FeWeb Congress uitgereikt. Het Brusselse web agency Spade won goud in de categorie ‘most performing site’, met de website van Amnesty International. DUO won met de app MyBino de Excellence Award voor beste Start-up. Het Gentse web agency Wijs ging aan de haal met de FeWeb Entrepreneurial Excellence Award.

Een blik onder de motorkap van digitale projecten

Omdat het succes van digitale campagnes staat of valt met technisch performante landingpagina’s en websites, kijkt de Federatie van de Webbedrijven (FeWeb) met haar Excellence Awards onder de motorkap van digitale projecten.

Uit de 65 inzendingen wint het Brusselse web agency Spade goud met de website van Amnesty International. DigitalMind wint zilver met de webshop Gillio.be terwijl PHPro de bronzen award wint met de Maxitoys webshop.Beste Start-Up en gevestigd webbedrijf

De Jury verkoos MyBino, de app en armband voor kinderen van het Brugse mobile agency DUO, als laureaat van de Start-Up Excellence Award. De Entrepreneurial Excellence Award gaat naar het meest innovatieve webbedrijf met een inspirerende visie dat de afgelopen jaren een stevige groei neerzette.

De Jury bekroont het Gentse web agency Wijs met de eerste FeWeb Entrepreneurial Excellence Award. 65 inzendingen beoordeeld

FeWeb onderwierp alle 65 inzendingen voor de Site Excellence Award aan een hele reeks tools die de technische performantie van websites analyseren. Zo moet de winnende website mobile responsief zijn, zoekmachine vriendelijk opgebouwd zijn, zo weinig mogelijk niet-werkende links bevatten, toegankelijk zijn voor alle bezoekers (inclusief personen met een handicap), compatibel zijn met alle browsers en de veiligheidsvereisten invullen.

Tot slot werden alle sites op juridisch vlak gecontroleerd. Hiervoor deed de Jury beroep op tools van InternetVista, Woorank, Anysurfer, Microsoft Web Scan, CrawlForMe, Security Check en de vakkennis van deJuristen.

Voor de Start-Up Excellence Award keek de Jury vooral naar de groei van het startende webbedrijf, het potentieel naar de toekomst alsook de positionering in de markt. Voor de gevestigde webbedrijven hanteerde de Jury eveneens de groeifactoren, maar over een langere periode.

Daarnaast nam de Jury ook de innovatie en de toekomstvisie mee in haar beoordeling. Omar Mohout (Sirris), Karen Boers (StartUps.be), Alain Heureux (YourOwnLab), Benjamin Beeckmans en Peter Ryckaert (FeWeb) vormden samen de Jury van de allereerste FeWeb Excellence Awards.

De uitreiking vond plaats tijdens het FeWeb Congress in aanwezigheid van 230 digitale professionals.