X-RIS uit Ans is de winnaar geworden van Deloittes 2015 Technology Fast 50. Het bedrijf werd gekozen als winnaar uit de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. X-RIS omzet groeide in de laatste vier jaar met 701 procent. Domobios wint de Rising Star-award.

X-RIS: omzetgroei van 701 procent

X-RIS is als winnaar uit de bus gekomen als het snelst groeiende technologiebedrijf in België met een omzetgroei van 701 procent. X-RIS is gespecialiseerd in originele en vernieuwende producten op het gebied van digitale röntgenfotografie voor niet-destructief onderzoek en beveiliging.

iText Group, dat vorig jaar de Fast 50 competitie won, eindigde ook dit jaar als tweede. Cmosis, dat vorig jaar tweede werd, eindigde dit jaar op de derde plaats. Beide bedrijven noteerden dit jaar ook sterke groeicijfers met respectievelijke groeipercentages van 653 procent en 615 procent.

Benieuwd naar de volledige top 50? Hieronder een overzicht: 

(Klik op de afbeelding hieronder om ze te vergroten). 

Nikolaas Tahon, Managing Partner Accountancy: “Het is spannend en bemoedigend om het aantal inschrijvingen voor Deloittes Technology Fast 50 elk jaar te zien toenemen. Jonge, vernieuwende bedrijven in België blijven hoge groeicijfers voorleggen en bewijzen dat de ondernemingsgeest in de technologiesector meer dan ooit aanwezig is.”

Domobios wint Rising Star award

Tien ondernemingen die minder dan vijf jaar in bedrijf zijn, werden genomineerd voor de titel van “Rising Star 2015”. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de elevator pitch van elk bedrijf volgens criteria zoals vernieuwend vermogen en omzetpotentieel. De algemene winnaar was Domobios, een bedrijf gespecialiseerd in de bestrijding van allergieën.

Wereldwijde erkenning

De Belgische winnaars (Fast 50 en Rising Star) doen automatisch mee aan de Deloitte Technology Fast 500 EMEA-competitie. Deze competitie telt 21 deelnemende landen en wil een rangorde opstellen van de 500 snelst groeiende technologiebedrijven in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De Fast 500-ranglijst zal op 2 december 2015 worden bekendgemaakt in Londen.

Meer info: www.fast50.be