Vergeet Pokémon Go, er staat al een nieuwe app klaar om de wereld in de ban te houden. Colorcube is het werk van Oost-Vlaams bedrijf Next Apps en Manoeuvres, de band van Sean Dhondt. Het spel voert je mee door een minimalistische puzzelwereld van vormen en kleuren. Met de app willen de makers de mens laten ontsnappen aan de dagelijke stress. 24 uur na haar lancering stond de app al in de App Store spotlight, wereldwijd.

Met meer dan 200 zorgvuldig ontworpen puzzels zorgt Colorcube voor uren speelplezier, de ideale manier om tijdens de vakantieperiode je gedachten te verzetten. De rustige sfeer en zachte kleuren bieden het perfecte tegengewicht aan allerlei drukke actie- spellen.

Puzzelstukken verdraaien en verkleuren

Voor Colorcube sloeg Next Apps de handen in elkaar met Dieter Stein, een bekroond bordspelontwerper. Hij sleepte met vorige spellen reeds verschillende prijzen in de wacht waaronder de prestigieuze award van de Mensa Society. Om de puzzels op te lossen plaats je een aantal puzzelstukken op de juiste manier op elkaar. Wat het spel helemaal uniek maakt, is hoe de kleuren van de puzzelstukken mengen als de stukken overlappen. Een uitdaging voor elke puzzelliefhebber.

Van Nailpin naar Next Apps

Christophe Todts, medeoprichter van Next Apps, en Sean Dhondt, zanger en songwriter van Manoeuvres, delen een gezamenlijk muzikaal verleden bij Nailpin. De samenwerking kwam dan ook organisch tot stand en zowel Next Apps als Manoeuvres zijn erg enthousiast over het resultaat. Dhondt's band zet met zijn muzikale bijdrage aan de app de juiste toon voor het spel. 

colorcube sean

"De soundtrack van Manoeuvres zet de juiste sfeer en versterkt de ervaring, het zorgt ervoor dat je als speler helemaal meegezogen wordt in het spel", aldus Todts. 

Een kleurenspel voor iedereen

Colorcube wordt wereldwijd uitgebracht en ondersteunt maar liefst 33 verschillende talen. Ook voor mensen die lijden aan een vorm van kleurenblindheid is Colorcube een haalbare uitdaging. Het spel voorziet namelijk een aantal alternatieve kleurenschema’s om aan de meest voorkomende types van kleurenblindheid tegemoet te komen.

Colorcube is beschikbaar in de iOS App Store voor € 1,99. Meer info vind je op www.colorcu.be.