Volgens de geruchten zat het er al aan te komen. Maar nieuwe screenshots bewijzen dat Siri eindelijk naar Mac zal komen. Deze screenshots werden bemachtigd door de blog MacRumor, en dat via een betrouwbare bron. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple op haar volgende event in juni (WWDC) meer vertellen over de mogelijkheden van Siri voor de Mac. 

Nieuw Logo

De aanwezigheid van Siri in de nieuwste versie van Mac OS zal te zien zijn in de menubalk bovenaan via een zwart-wit Siri logo én een kleurrijk icoon in de dock onderaan. Het nieuwe logo doet denken aan de 'waveform' die te zien is als je Siri activeert in iOS op iPhone of iPad.

Hey Siri Commando

Volgens MacRumors zal je ook het commando 'Hey Siri' kunnen gebruiken om de assistent te activeren. Vermoedelijk zal je ook Siri dezelfde vragen kunnen stellen als op iPhone of iPad. Je zal Siri dus apps kunnen laten opstarten, afsluiten of dingen laten opzoeken op het web, enzovoort. 

Apple zal wellicht gedurende WWDC meer informatie over Siri voor de Mac vrijgeven. WWDC gaat door in San Francisco van 13 tot 17 juni. Op 13 juni zal een keynote-speech worden gegeven waar alle nieuwe software-ontwikkelingen worden voorgesteld.  

bron: MacRumors.com