De Belgische start-up LIFEPOWR heeft een USB-C powerbank gelanceerd via het crowdfundingplatform IndieGoGo. In amper 24 uur haalde de start-up al meer dan 15.000 euro op. Wat er zo speciaal is aan de powerbank? De LIFEPOWR A3 beschikt over een capaciteit van 100W, beschikt over een 120W stopcontact en Quick Charge 3.0 technologie. Een huzarenstukje als je weet dat huidige powerbankfabrikanten tot nu toe soortgelijke powerbanks van slechts 30W op de markt hebben gebracht. 

15.000 euro opgehaald in de eerste 24 uur

De LIFEPOWR A3 is de eerste powerbank ter wereld die de volledige nieuwe USB-C technologie met Power Delivery integreert tot 100W. Als de nieuwe standaard connector maakt USB-C alle andere kabels en opladers overbodig. De A3 werd al voor 30% gefinancieerd op IndieGoGo binnen de eerste 24 uur. LIFEPOWR heeft minstens 35k nodig om over te kunnen gaan tot productie, met meer dan een maand te gaan ziet het ernaar uit dat het doel ruimschoots zal worden gehaald. 

Kleine generator voor stroom op locatie

Oprichter en CEO Dries Bols bedacht de LIFEPOWR A2, de voorganger van de A3, op een van zijn muziekprojecten op locatie. De A2, met zijn ingebouwde AC/DC converter en capaciteit van 99.9Wh, was de perfecte kleine generator voor stroom op locatie. Klein genoeg om overal mee naartoe te nemen en krachtig genoeg om een hele reeks aan apparatuur van stroom te voorzien: gitaarversterkers, speakers, audio mengpanelen, microfoons, keyboards,... De A2 werd gefund op IndieGoGo in 2015, en wordt momenteel overal ter wereld gebruikt door tevreden consumenten. Maar, met de opkomst van USB-C in de markt, was het noodzakelijk om de A2 een upgrade te geven.

De IndieGoGo campagne duurt een maand. Na de campagne zal de A3 de finale ontwikkelingsfase betreden en vervolgens in productie gaan. De A3 zou in november 2017 aan alle backers wordt geleverd. Meer info: igg.me/at/lifepowra3