foto: shutterstock.com

Je kent de wanhopige oproepen via sociale media wel. “Wie kent een goede loodgieter in de omgeving van A?” “Dringend gezocht: schrijnwerker in de regio B.” Het nieuwe online platform MySpecialist.be maakt komaf met de zoektocht naar een geschikte vakman. Volgens de makers van het platform kan je via in no-time de vakman die je nodig hebt vinden. Bovendien beschikken de vakmannen in kwestie over een kwaliteitscertificaat en referenties. Via het platform kan je makkelijk contact opnemen met aannemers, loodgieters, elektriciens, verwarmingsmonteurs, timmermannen, metselaars, schilders, tuinmannen, keukeninstallateurs, schoorsteenvegers, dakleggers, ramenzetters,…

Uitgebreid netwerk met beoordelingen

Start-up MySpecialist maakt deel uit van incubator Start it @kbc, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Met het nieuwe platform vind je vakmensen in heel Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het team achter de website certificeert zelf de kwaliteit van de aannemers én voegt beoordelingen van gebruikers toe. Zo krijg je gegarandeerd betrouwbare vakmannen over de vloer met een bewezen staat van dienst. Het uiteindelijke doel: elke klus via MySpecialist.be moet een positieve ervaring zijn, zowel voor de vakman als voor de klant.

Vandaag doen maandelijks al meer dan 160 mensen een beroep op MySpecialist.be om de geschikte vakman te vinden, onder meer via de vaste partners van MySpecialist: Brico en DKV. De start-up biedt op dit moment zo’n 50 gecertificeerde vakmensen aan, en het netwerk groeit voortdurend aan met nieuwe beroepen, aanbieders en gebruikers. Tegen eind 2017 wil de start-up de diensten van ruim 250 gecertificeerde vaklui aanbieden.

Ook voordelig voor de vakman

Consumenten helpen is slechts een probleem dat het platform wil oplossen. Daarnaast wil het ook vakmannen een pak minder stress en zorgen besparen. Zo kunnen ze zich gratis aanmelden op het platform en regelt het team achter de schermen alles: het eerste contact, de offertes, planningen en facturatie verlopen eenvoudig via de website, zodat de vakman zich kan focussen op wat hij het liefste doet: zijn job. Het platform bouwt bovendien ook mee aan de digitale marketingaanpak van de vakmannen die ingeschreven zijn op de website. Inkomsten verkrijgt het platform via een commissie van 6% op de werkuren, enkel te betalen voor aanvaarde offertes. 

Vaklui die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun klantenbestand uit te breiden, kunnen zich registreren via MySpecialist.be.