Nu vrijdag is de burgemeester van Gent, Daniël Termont, jarig. Het is zijn ‘burgemeesterlijke’ verjaardag en daarom komt start-up Kadonation deze week met iets speciaals op de proppen. Via hun platform hopen ze geld in te zamelen voor een cadeau voor de Gentse burgemeester. 

Een cadeau van alle Gentenaars

Kadonation is een platform dat geld samenleggen en cadeaus kopen digitaal mogelijk maakt. De start-up wil met alle Gentenaars geld samenleggen op een speciaal groepspotje, om Termont op zijn verjaardag te verwennen met een cadeau van ‘zijn’ Gent. Het mag niet verbazen dat net Kadonation met dit initiatief komt, aangezien de start-up Gentse roots heeft. Hoewel het initiatief op poten gezet wordt naar aanleiding van de verjaardag van Termont, zal de burgemeester het geld uiteindelijk niet zelf houden. Het verzamelde bedrag schenkt Termont namelijk integraal aan het Kinderkanderfonds. 

Founders Fabrice Guillermin en Jelle Van Roosbroeck

“Ons platform is de ideale manier om onze burgemeester met alle inwoners van zijn stad een fantastisch cadeau te geven. Hoeveel er ook ingezameld wordt, onze burgemeester schenkt dit bedrag aan het Kinderkankerfonds. Hoe geweldig zou het zijn om 9000 euro bijeen te krijgen als eerbetoon aan onze postcode?” lacht Jelle, co-founder van Kadonation.

Een extra verrassing op vrijdag

Nu komt het er voor de start-up op aan om op korte tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dat bedrag hopen ze dan vrijdag persoonlijk te kunnen overhandigen aan Termont. Maar dat is niet het enige wat de founders vrijdag gepland hebben. “We gaan uiteraard nog niets verklappen, maar op vrijdag willen we alle inwoners van Gent aanraden om goed rond te kijken!”, aldus Fabrice Guillermin, co-founder van Kadonation.

Om het nieuws te verspreiden onder alle Gentenaars, werd een video opgenomen waar co-founder Jelle in het Gents iedereen aanspoort om mee te helpen. Voor de niet-Gentenaars onder ons heeft de video gelukkig ook ondertitels 😉

 

Ook geld bijleggen voor Termont? Dat kan hier: www.kadonation.com/termont