Deze Belgische start-up lanceert Tinder voor jobs

Deze Belgische start-up lanceert Tinder voor jobs

Vandaag lanceert Seal Jobs, een Antwerpse start-up, een digitaal rekruteringsplatform dat werkzoekenden en werkgevers Tindergewijs met elkaar matcht. Beide partijen kunnen onderling de samenwerking bezegelen zonder ook maar één bezoek aan een interimkantoor. De focus ligt op tijdelijke jobs, stages en studentenjobs in sectoren als horeca, retail tot cleaning en logistiek. Het matchen tussen werkgever en werkzoekende is gratis.

Via het Seal Jobs platform kunnen werkgevers en werkzoekenden elkaar snel en gemakkelijk digitaal screenen. Is de interesse wederzijds, dan ontstaat er een match en kunnen ze met elkaar chatten of een videogesprek houden om elkaar beter te leren kennen. Als beide partijen het met elkaar eens worden over de voorwaarden, gaan ze over tot de "Seal The Deal" en wordt het contract met één druk op de knop gerealiseerd.

Seal Jobs interface

Fysieke ontmoeting niet altijd nodig

"Door de aard van tijdelijke jobs is een fysieke ontmoeting vaak niet nodig”, vertelt Yannick Van der Gucht, CEO van Seal Jobs. “Met elkaar chatten of een videogesprek volstaat om elkaar beter leren kennen. Het matchingalgoritme van Seal Jobs zorgt ervoor dat werkzoekenden met de juiste ervaring en beschikbaarheid automatisch gelinkt worden aan de vacatures van je bedrijf. Daarbij gebeurt ook de administratieve afhandeling volledig digitaal.”

Seal Jobs mock-ups

 In minder dan een minuut beslist

Onderzoek toont aan dat werkzoekenden na 49 seconden weten of ze ingaan op een vacature of niet. Al na 6 seconden beslissen werkgevers of ze een cv weerhouden. Het rekruteringsplatform Seal Jobs laat werkgevers en werkzoekenden toe om snel een keuze te maken. Zo wordt het rekruteringsproces, van screening tot het aanmaken van de contracten, een pak efficiënter.

De digitalisering van het rekruteringsproces is volgens Seal Jobs een evolutie in de juiste richting. "De klassieke print en online jobkanalen zijn duur en behalen niet meer de gewenste resultaten”, zegt Yannick Van der Gucht, CEO van Seal Jobs. “De digitale transformatie zet de traditionele businessmodellen onder druk, ook in de rekruteringssector. Met Seal jobs spelen we hierop in en bieden we kandidaten en bedrijven efficiëntie en transparantie in het volledige rekruteringsproces.”

Ga jij deze 'Tinder voor werk' uittesten? 

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.567 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief