Bert Baeck (ex-Trendminer) over zijn nieuwe plannen: “De verslaving van steeds te willen ondernemen voel je keihard binnenkomen in je privéleven”

Bert Baeck (ex-Trendminer) over zijn nieuwe plannen: “De verslaving van steeds te willen ondernemen voel je keihard binnenkomen in je privéleven”

Toen Bert Baeck al meer dan een jaar geleden zijn scale-up Trendminer verkocht aan een Duitse softwarereus wist hij al dat hij gewoon zou verder ondernemen. Maar wat heeft hij uit de rollercoaster van ondernemerschap geleerd? In de nieuwste Techmag aflevering komen we het allemaal te weten en vertelt Bert Baeck voor het eerst vrijuit over zijn nieuwe ondernemersplannen!

Van exit naar onmisbare ondernemerslessen

Baeck kreeg wel een aantal keer te horen dat hij Trendminer te snel heeft verkocht. Amper vier jaar na de oprichting werd het bedrijf overgenomen door SoftwareAG, wat volgens enkele ondernemers getuigde van te weinig ambitie.

Kritiek hoort erbij, maar ik had een hele goede reden om te exitten met Trendminer”, zegt hij. “Als er durfkapitaal in je bedrijf steekt, dan moet je op een gegeven moment return geven via een beursgang of verkoop. Met Trendminer waren we productleider, maar door een kapitaalkrachtige concurrent uit de VS beseften we dat we moesten streven naar de positie van marktleider. In de toenmalige omstandigheden zou dat ons 3 jaar hebben gekost. Onze visie? Om onze droom om Trendminer overal binnen te krijgen te realiseren, moesten we verkopen. En kijk: onze droom is verwezenlijkt!”

De Waaslander mag zichzelf nu een serie-ondernemer noemen, en heeft een hoop lessen gehaald uit zijn eerste bedrijf. Die probeert hij steevast door te geven aan andere ondernemers. “Je bent volgens mij pas een goede CEO als je erin slaagt om jezelf misbaar te maken”, klinkt het onder meer.

Nieuwe fintech start-up

Zelf heeft Baeck al meermaals de keerzijde van de ondernemersmedaille leren kennen. “Van ‘s morgens bij het ontwaken tot familiefeestjes: je bent er continu mee bezig”, knikt hij. “De verslaving van steeds te willen ondernemen voel je keihard binnenkomen in je privéleven. Maar ik zou niets anders kunnen doen. Sinds een tijdje ben ik CEO van de fintech start-up The Glue, en ik ben volledig klaar om naar een volgend niveau te schakelen.”

Meer weten over de nieuwe plannen van Bert Baeck? Je ontdekt het hierboven in een nieuwe Techmag aflevering! Mis geen enkele episode meer door je hier te abonneren op Techmag!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 82.049 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen luxemagazine uit. Inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers uit de meest uiteenlopende sectoren. Gratis verdeeld op de Belgische markt.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief