Vijf op een rij: een blik in het leven van Daan De Wever

Vijf op een rij: een blik in het leven van Daan De Wever

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Daan De Wever, CEO en co-founder van Destiny, een onafhankelijke telecom-en cloudspecialist uit Zaventem en één van de snelst groeiende bedrijven in de sector.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Sinds dit seizoen ben ik trainer van de U7 van Olympia Wijgmaal, de voetbalploeg van mijn zoon. Ik heb even moeten nadenken om hun vraag te accepteren, maar uiteindelijk is dit een fantastische keuze gebleken. Je kan niet anders dan volledig deconnecteren als je met een bende 6-jarigen op een voetbalveld staat.”

Voetbal is echt mijn passie en het is het een geweldig gevoel om dat op het veld aan die jongens te kunnen overbrengen. Dat ik op die manier ook meer tijd met mijn zoontje Cas kan doorbrengen maakt het des te mooier.”


Waaraan geef je graag geld uit?

Een heel goede fles wijn en de inrichting van mijn wijnkelder! Waarschijnlijk heb ik dit ergens meegekregen van mijn grootmoeder die een wijnhandel had. Na heel veel wereldse omzwervingen ben ik terug neergedaald in Frankrijk. Een lekker glas Bourgogne kan me enorm bekoren.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“Een boek dat ik net getipt kreeg en dus ook meteen bestelde: Wij – Zij van Martin Appelo, over narcisme en polarisatie in de samenleving. Hij toont in dit boek aan hoe onze samenleving van twee kanten door narcisme en narcistische woede wordt bedreigd. Heel actueel, beangstigend ook als je ziet wat er op dit ogenblik in onze samenleving aan het gebeuren is. Laat ons hopen dat we erin slagen om terug in verbinding te gaan met elkaar en dat e de rust kunnen laten weerkeren.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Zelf zit ik in de jury van ‘Scale-Up of the Year’. Het laatste jaar was Silverfin één van de finalisten. Onwaarschijnlijk gedreven gasten, misschien wat koppig maar ik vermoed dat wij er de komende jaren nog veel van gaan horen. Ik ben wel benieuwd wat de impact van HG Capital zal zijn.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Dat ik erin geslaagd ben met Destiny steeds controle te houden over de volgende stap van het bedrijf. Niet altijd evident met externe investeerders en fondsen.”

“Voor mij komt het bedrijf altijd op de eerste plaats en zolang ik de leiding heb over Destiny zal ik daar elke dag blijven voor vechten.”


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.552 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief