Vijf op een rij: een blik in het leven van Dries Bultynck

Vijf op een rij: een blik in het leven van Dries Bultynck

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Dries Bultynck, Digital Business en Performance strategist bij Indie Group, gastdocent en freelancer in bijberoep.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Door op tijd en stond de stekker er even uit te trekken. 's Avonds na 21 uur gsm aan de kant en dan ... dezer dagen is dat heerlijk niks doen. Op zo’n momenten kan ik gemakkelijk een uur zitten staren naar mijn tuin. Het hoofd letterlijk leeg maken. De ene dag gaat dat al makkelijker dan de andere. En sporten natuurlijk. Regelmatig lopen helpt in mijn geval ook.”


Waaraan geef je graag geld uit?

“Aan van alles en nog wat. Ik geef geld uit op twee manieren. Om mezelf te voeden met nieuwe informatie, om bij te leren, om mijn algemene kennis te verruimen, zowel rationeel als emotioneel. Dingen die me doen denken en reflecteren. Dat kunnen bijvoorbeeld boeken zijn, of een cursus.”

“Aan de andere kant durf ik ook wel eens heel impulsief zijn en dan een dure fles whiskey kopen omdat ik wel weer eens zin had in whiskey. Of een elektrisch skateboard, omdat het me fun lijkt. Of een gek smiley boek, omdat ik het gewoon tegenkom. Ik kan soms maanden niks kopen en dan plots in één week tien dingen kopen waar ik zin in heb. Mijn vinyl periode is precies wat voorbij, maar die komt sowieso terug. Dat weet ik nu al.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

The price in inequality van Joseph E. Stiglitz. Ook al is dit boek al acht jaar oud en schetst het de situatie in Amerika na de crash, het bespreekt iets universeel: de ongelijkheid en hoe de verdeling tot stand kwam, hoe die verder groeit door politieke beslissingen en tal van andere hefbomen. Er zit ook een heel klein stukje verwerkt over Europa en de verhouding tot Amerika. Ontzettend boeiend.”

“Ik lees graag over de wereld, hoe die in elkaar zit en zeker wanneer er gedragspatronen van de mens in verwerkt zitten, als je tenminste goed tussen de lijntjes leest.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Moeilijke vraag. Cake en Bolt Energy zijn momenteel de enige die mij boeien - en waarvan ik weet heb. Het is natuurlijk nog vroeg, maar beiden hebben alleszins een gevoelige snaar weten te raken waar ik wel fan van ben.”

“Ik hoop van ganser harte dat zowel Cake als Bolt voldoende draagvlak kunnen creëren. Al denk ik dat ze daar, zoals de meeste start-ups, beter zullen in slagen door samen een platform te vormen. Dat zou ideaal zijn! De toekomst is aan de lokale platformen die globale topics gezamenlijk en geïntegreerd aanpakken.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Mijn ego is zo groot niet. Laten we eens babbelen, wie weet kunnen we wel samen iets mooi en impactvol doen. If not, we had a great talk.”


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 85.552 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief