Vijf op een rij: een blik in het leven van Omar Mohout

Vijf op een rij: een blik in het leven van Omar Mohout

Ondernemers zijn hot. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, verschijnen dagelijks in kranten en tijdschriften, en worden door starters aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Omar Mohout, die een autoriteit is rond alles wat te maken heeft met het Belgische start-up ecosysteem. Naast Entrepreneurship Fellow bij Sirris, is hij een veelgeprezen technologie-auteur, alsook adviseur op C-niveau voor snelgroeiende start-ups en Fortune 500-bedrijven én hoogleraar Ondernemerschap aan de Universiteit Antwerpen, de Antwerp Management School, ULB en Solvay Brussels School of Economics and Management.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Boeken lezen en tijd doorbrengen met mijn naasten en geliefden.”


Waaraan geef je graag geld uit?

Liefdadigheid. Geven is nu eenmaal fijner dan krijgen. En nog belangrijker dan geld - dat vervangbaar is - is tijd maken voor zij die ondernemend zijn en het verschil willen maken.”


Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

“De pageturner Bad Blood van The Wall Street Journal-journalist John Carreyrou over Theranos, de meest gehypte start-up in Silicon Valley die niet alleen een kaartenhuisje bleek te zijn maar waar ook gerespecteerde investeerders, ervaren ondernemers, gereputeerde academici, bekende CEO’s en zelfs een generaal bij de neus werden genomen door een twintigjarige fantaste die hen honderden miljoenen dollars afhandig maakte. De werkelijkheid overtreft hier echt alle mogelijke fictie.”


Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Toekomstig succes voor één bedrijf voorspellen is onmogelijk maar ik zet wel in op één onderschatte sector: ManuTech en Industrie 4.0. Onze maakindustrie heeft meer ooit innovatie, automatisatie en digitalisatie nodig en onze regio heeft daarvoor een fantastische kennisweefsel.”


Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Ik ben het meest trots op het feit dat ik elke dag opnieuw mag en kan bijdragen aan ons fantastisch start-up ecosysteem. Want zeg nu zelf, wat is er mooier dan de volgende generatie ondernemers te mogen gidsen, inspireren en hen te laten groeien?”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 91.806 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief