Het Antwerpse blockchainbedrijf Venly (het vroegere Arkane Network) heeft nog een extra 500.000 euro opgehaald, nadat het enkele weken geleden al 1,55 miljoen euro groeikapitaal had gevonden. De nieuwe fondsen komen van het nog jonge Belgische investeringsfonds Tioga Capital, gespecialiseerd in blockchain-investeringen.

Met het verse kapitaal wil het softwarebedrijf in de eerste plaats zijn klantenbasis en ingenieursteam verder laten groeien. Tioga Capital is na PMV de tweede Belgische investeringsmaatschappij die aandeelhouder wordt in Venly.

“Er is een volledig nieuwe digitale en virtuele economie met door blockchain beveiligde goederen aan het groeien, aangedreven door blockchain-betalingen”, aldus Patrick Van de Mosselaer, founder van Tioga Capital. “Die economie heeft het potentieel om uit te groeien tot één van de grootste economische systemen aangezien er vandaag 4,5 miljard mensen online actief zijn. Een belangrijk instrument om deze nieuwe virtuele economie aan te drijven is de NFT-technologie.”

Aangezien B2B- dienstverlener Venly producten aanbiedt aan (game)ontwikkelaars om eenvoudig aan de slag te kunnen met blockchain technologie (NFT), past de speler mooi in dat door Van de Mosselaer geschetste verhaal. En is het een logisch vehikel om in te investeren.