Broers Samuel en Jonas Smis zijn de oprichters van Brothers4Change. Op deze online shop kunnen consumenten meer dan 40.000 producten kopen - zowel van A-merken als van de Brothers4Change-huiscollectie - met dat verschil dat 10% van de winst op elke verkoop rechtstreeks wordt geïnvesteerd in toegankelijker onderwijs in ontwikkelingslanden.

Wij mogen met Brothers4Change dan wel retailers zijn, we willen vooral een sociale impact op de maatschappij maken

Zo wordt het geld onder meer gebruikt om waterfilters aan te kopen die de jonge studenten van drinkbaar water voorzien, lampen op zonne-energie waarmee ze ook na zonsondergang kunnen studeren, en voetballen om te kunnen sporten. Binnen de zes maanden zou in de Kivu streek in Oost-Congo ook de eerste school worden gebouwd.

“Nadat wij geconfronteerd werden met extreme armoede in het Zuid-Afrikaanse Soweto realiseerden we ons dat niet iedereen zoveel geluk heeft als wij”, vertellen de broers. “Daarom zijn we vastbesloten om het anders te doen. Wij mogen met Brothers4Change dan wel retailers zijn, we willen vooral een sociale impact op de maatschappij maken.”