Het management van Sunfire (vlnr): Stephan Garabet, Bernhard Zwinz, Nils Aldag en Christian von Olshausen

Sunfire, wereldmarktleider in groene waterstoftechnologie, heeft een recordbedrag van 109 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. In deze financieringsronde kwamen Lightrock en Planet First Partners als belangrijkste investeerders uit de bus. Het duurzame investeringsfonds Planet First Partners werd opgericht door onze landgenoten Alexander De Wit en Frédéric de Mévius. Die laatste staat bekend als één van de rijkste Belgen en AB InBev-erfgenaam. Planet First Partners wist dit voorjaar zelf nog 170 miljoen euro op te halen, geld dat zal gebruikt worden om te investeren in duurzame, Europese groeibedrijven. Zoals Sunfire dus.

“Europa ontpopt zich als wereldleider in de waterstofsector”, aldus Nils Aldag, medeoprichter en CEO van Sunfire. “Wij zijn als bedrijf van plan koploper te worden door technologie van wereldklasse op schaal te leveren en zullen getalenteerde mensen in alle mogelijke functiedomeinen aanwerven om die belofte waar te maken.”

“Groene waterstof heeft het potentieel om de wereldwijde koolstofuitstoot met minstens tien procent te verminderen”, motiveert Frédéric de Mévius van Planet First Partners de investering. “De baanbrekende elektrolysetechnologieën van Sunfire, de schaalvergroting van de productiecapaciteiten en de algemene dynamiek van het managementteam zullen de opmars en het gebruik van groene waterstof in industriële en transporttoepassingen ten goede komen.”