Na een succesvolle investeringsronde van 50 miljoen euro in mei van dit jaar heeft de Zweedse healthtech start-up dokter.se in een aanvullende kapitaalronde nog eens 29,5 miljoen euro opgehaald. De nieuwe investering is afkomstig van de Chinese technologiereus Tencent Holdings, dat 23 miljoen in doktor.se pompt. Een bedrag dat werd aangedikt met 6,5 miljoen euro van bestaande aandeelhouders.

Dokter.se combineert lokale zorgklinieken, verspreid in Zweden, met een digitaal platform voor teleconsultaties. Het één van de meest gedownloade gratis dokterapps van Europa en wordt in België, waar het sinds juni 2021 een partnership met Proximus heeft, aangeboden onder de app Doktr. Tegen eind dit jaar wil de snelgroeiende Zweedse healthcare start-up - vijf jaar geleden opgericht door Martin Lindman die vandaag nog steeds de pet van CEO draagt - in meer dan zeven landen beschikbaar zijn.

Het nieuwe groeigeld zal aangewend worden om die internationale uitrol te versnellen, maar ook om een vervolg te breien aan het succes op de thuismarkt, waar een op tien Zweden de app gebruiken. De groep telt inmiddels 700 mensen werknemers en wil met het verse kapitaal ook blijven investeren in zijn phygital model, met verdere uitbreiding van enerzijds fysieke locaties en anderzijds zijn teleconsultatieplatform. Vorig jaar werden op die manier 1,2 miljoen gratis consultaties gedaan.