Florac, het investeringsverhikel van de Franse familie Meyer die op zijn beurt een tak is van de bekende en steenrijke zakenfamilie Louis-Dreyfus, stapt als nieuwe investeerder in Dentius. Laatstgenoemde kan met in totaal 76 praktijken in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, als de grootste tandartsketen van ons land worden beschouwd.

Dentius is de eerste en dus voorlopig enige Belgische investering van de Franse familie Meyer die hiervoor naar verluidt 45 miljoen euro op tafel heeft gelegd.

Dentius (voorheen Dentinvest) werd in 2011 opgericht door ondernemers Pieter Lathouwers (gedelegeerd bestuurder) en Amaury Hendrickx (voorzitter) die tot op vandaag nog steeds hoofdaandeelhouders zijn. Zij wilden een koepel van tandheelkundige groepspraktijken uitbouwen om zo een voortrekkersrol spelen in de professionalisering van de Belgische tandheelkunde. Hendrickx stond trouwens ook mee aan de wieg van een andere keten, maar dan in de foodbranche: Ellis Gourmet Burger. Daarnaast stapte hij als aandeelhouder in kippenrestaurantketen Poule & Poulette en in Sereni, een koepel van uitvaartondernemers.