Skedify klinkt op de overname

Pexip biedt een platform aan waarmee bedrijven visuele boodschappen kunnen genereren. De Noorse speler kondigde nu de overname aan van Skedify, de Gentse scale-up die sinds de oprichting in 2015 door Arne Bassez en Christophe Thelen SaaS-oplossingen ontwikkelt rond customer engagement.

Het samengaan van de twee bedrijven moet nieuwe B2C-toepassingen mogelijk maken, bijvoorbeeld binnen financiële en retaildiensten. Video als communicatie-instrument is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt, iets wat de crisis alleen maar versterkt heeft.

“Als solution partner van Pexip onderscheidde Skedify zich al met zijn platform”, vertelt Øystein Hem, interim-CEO en CFO bij Pexip. “Door de overname brengen we dit naar een hoger niveau door onze gezamenlijke klanten een platform te bieden dat video eenvoudig integreert. Dit maakt het voor onze klanten eenvoudiger om een digitale customer journey op basis van video op te zetten.

“Video wordt alleen maar belangrijker als sales engagement-oplossing en strategische customer-facing tool”, vult Arne Bassez, co-founder en CEO van Skedify, aan. “We werken al een tijdje samen met Pexip rond branded video en kozen hen als overnemer vanwege hun bedrijfszekerheid en flexibiliteit. Bovendien bieden hun internationale activiteiten ons enorme schaalmogelijkheden.” Een overnamebedrag werd niet gecommuniceerd.