Loïc Bar en Edgard Vermeersch, de founding CEO’s van respectievelijk Opinum en Itineris

Het snelgroeiende Gentse techbedrijf Itineris, dat sinds de oprichting in 2003 innovatieve softwareoplossingen voor nutsbedrijven ontwikkelt en implementeert, wil een voortrekkersrol spelen in de energie- en digitale transitie en onderstreept die ambitie met de overname van datahub-softwarebedrijf Opinum SA. Die laatste is gevestigd in het Waalse Mont-Saint-Guibert, heeft 18 mensen op de payroll staan en verschaft nuts- en energiebedrijven inzichten rond verbeterd verbruik en productie-optimalisatie.

Door deze overname versterken we onze positie als tech innovator in de sector

“Door deze overname versterken we onze positie als tech innovator in de sector”, aldus aldus Edgard Vermeersch, CEO van Itineris. “Zeker omdat we op dezelfde sector mikken en dezelfde missie delen: bedrijven helpen om energie- en waterbronnen optimaal te gebruiken. We focussen daarbij op de verbetering van algemene efficiëntie, klantervaring en milieudoelen van nutsbedrijven. Onder meer in het licht van de stijgende energieprijzen kan dit echt het verschil maken.”

“De krachten bundelen met Itineris zal ook ons team ten goede komen, zonder afbreuk te doen aan onze eigen identiteit en ons sterk merk”, vult Loïc Bar, CEO en oprichter van Opinum, aan. “Onze klanten zullen zeker voordeel halen uit onze gecombineerde expertise en oplossingen.”