Met het online portaal i-Learn MyWay, dat gisteren werd gelanceerd, kunnen leerkrachten van 112 Vlaamse lagere en secundaire scholen digitale, educatieve tools inzetten voor leertrajecten op maat van de leerling. Via de i-Learn Academy krijgen leerkrachten dan weer gratis de nodige opleiding en begeleiding om de hulpmiddelen op een efficiënte manier in te zetten. Dit aan de hand van e-learning modules, vormingssessies en de mogelijkheid om een coachingstraject op maat van de eigen school aan te vragen.

“Elke leerling verdient onderwijs op maat”, aldus Ambra Neri, programmamanager van het i-Learn-project. “Al in 2011 onderlijnde de Europese Commissie het belang van gepersonaliseerd leren. Onze kinderen moeten klaargestoomd worden om hun weg te vinden in deze snel veranderende maatschappij. Leren op maat is dus de toekomst.

“Met i-Learn brengen we de top van de educatieve technologie op de klasvloer en bieden we leerkrachten een platform dat gepersonaliseerd leren echt mogelijk maakt. Na de Digisprong die de nodige hardware voorziet, maken we zo ook op inhoudelijk vlak in meer dan honderd scholen een reuzensprong”, vult Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits nog aan.