(vlnr) Jaap Beernink, CEO van Novel-T, Prins Constantijn van Oranje (Special Envoy van Techleap) en Sven De Cleyn (programmadirecteur van imec.istart)

Europa’s belangrijkste business accelerator imec.istart start samen met Novel-T, de motor achter Nederlands meest ondernemende kennisinstellingen, het imec.istart.nl-programma. Hiermee vergroten Nederlandse start-ups hun kans om hun prototype verder tot succesvolle marktintroductie en internationale groei te brengen. Naast een initiële investering van 50.000 tot 250.000 euro krijgen deelnemers van het programma ook toegang tot meer dan 4500 van ‘s werelds beste tech experts en een groot netwerk van actieve investeerders.

"We kijken er naar uit om ons toonaangevend acceleratieprogramma nu ook in Nederland te kunnen uitrollen, in coproductie met Novel-T als sterke founding partner”, aldus Sven De Cleyn, programmadirecteur van imec.istart. “We geloven dat de financiering samen met het unieke ondersteuningsprogramma en de internationale reikwijdte van het netwerk grote troeven zijn voor de Nederlandse hightech en deeptech start-ups met groeiambitie. Door deze stap kunnen we het Belgische en Nederlandse start-up-ecosysteem ook dichter bij elkaar brengen, wat aan beide kanten van de grens nieuwe mogelijkheden zal creëren.”