Jürgen Ingels en Wim Derkinderen

Het Belgische Pitchdrive, bekend als durfkapitaalplatform voor Europese start-ups, heeft in samenwerking met co-beheerder SmartFin een tweede fonds gelanceerd. Pitchdrive II is goed voor 20 miljoen euro (met een potentiële verhoging tot maximum 30 miljoen euro), waarmee veelbelovende technologische start-ups aan de slag kunnen.

Pitchdrive werd destijds opgericht door ondernemers die hun sporen verdienden in de technologiesector en die allen geconfronteerd worden met een onderbediend en versnipperd Europees investeringslandschap. Drijvende krachten achter Pitchdrive Fund II zijn ervaren ondernemers als Jonas Dhaenens, Jürgen Ingels, Lorenz Bogaert, Wim Derkinderen, Toon Coppens, Luc Verelst, Koen Christiaens en Boris Bogaert. In totaal stapten al een 80-tal ondernemers-investeerders in het fonds.

Wij willen het starters zo eenvoudig mogelijk maken om de expertise en de financiering te vinden die ze nodig hebben om hun bedrijf te lanceren

“Wij willen het starters zo eenvoudig mogelijk maken om de expertise en de financiering te vinden die ze nodig hebben om hun bedrijf te lanceren”, aldus Wim Derkinderen, managing partner van Pitchdrive. “Durfkapitaal is een complexe materie en wij zijn ervan overtuigd dat starters zich moeten kunnen focussen op hun kernactiviteit, niet op het vaak moeizame en zenuwslopende proces van middelen ophalen.”

“Het doet ons veel plezier te zien dat Pitchdrive II heel wat investeerders wist te overtuigen”, vult Jürgen Ingels, lid van de Raad van Toezicht van het fonds, aan. “Op de Europese markt is er duidelijk behoefte aan een partner die op een veilige en schaalbare manier het pad effent voor durfkapitaal.”