Doktor.se, de op één na meest gedownloade doktersapp in Europa, profiteert mee van de snelle groei van en dus investeringsopportuniteiten in healthcare-applicaties. De Zweedse start-up slaagde er namelijk in 50 miljoen euro op te halen bij investeerders.

Het kapitaal zal niet alleen gebruikt worden om het platform technologisch verder te ontwikkelen (gebruikers van de app kunnen chatten of bellen met een arts, die via die weg ook bepaalde medicatie kan voorschrijven), maar ook om internationaal te groeien. Met het nieuwe geld wil het bedrijf, opgericht in 2015, zijn diensten uitbreiden buiten Scandinavië en België, waar het sinds juni 2021 een partnership met Proximus heeft en onder de app-naam Doktr opereert: tegen eind dit jaar hoopt Dokter.se in meer dan zeven landen beschikbaar te zijn.

Beursgang in 2022

“Onze missie is om technologie te ontwikkelen die veilige en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen mogelijk maakt”, aldus CEO en co-founder Martin Lindman. “Daarom blijven wij werken aan een frictieloze ervaring en meer efficiëntie, zodat meer patiënten snellere zorg krijgen.” In 2020 was de start-up overigens ook al eens goed voor een kapitaalronde van 45 miljoen euro. Volgens Tech.eu overweegt het bedrijf in 2022 een beursgang.