Bavet-oprichter en -CEO Peter van Praet

In februari 2022 opent Bavet in thuishaven Gent de Academy: het nieuwe kantoor van het snelgroeiende spaghetti concept zal onder meer uitgerust zijn met testkeuken, meeting rooms, flexibele werkplekken en een nagebouwde serviceruimte waar de interactie tussen klant en restaurantmedewerker kan worden nagespeeld.

“Onze nieuwe faciliteit zorgt ervoor dat iedereen binnen het bedrijf zich kan deconnecteren van het restaurant en de helikopterblik kan bewaken”, aldus Bavet-oprichter en CEO Peter van Praet.

In 2015 opende Bavet zijn eerste spaghetti restaurant, vandaag telt het 15 vestigingen. Volgend jaar staan er nieuwe openingen op de planning. Verder wordt 2022 het jaar van de merkversterking, waarbij wordt ingespeeld op foodtrends die bij ons nog niet echt zijn doorgebroken. Zo wordt Bavet Kiosk gelanceerd, dat het quick service restaurant-gegeven zonder tafelbediening volgt. Dit concept, het eerste rond pasta in ons land, vraagt om een ligging met veel trafiek. Daarom opent de eerste Bavet Kiosk in het station van Leuven.

Nog nieuwe concepten die volgend jaar gelanceerd worden: catering, samenwerkingen met foodtrucks en wegrestaurants, shop-in-shops bij entertainment venues, onafhankelijke leveringen aan huis (delivery only brand) en The Saucial Club App, die naast een beloningssysteem tal van extra features zal bieden.