De Antwerpse blockchain-wallet-oplossing Venly heeft 23 miljoen dollar (omgerekend ruim 21 miljoen euro) opgehaald in een Serie A-kapitaalronde geleid door Courtside Ventures, en met deelname van Transcend Fund, Coinbase Ventures, Tioga Capital, High-Tech Gründerfonds, Fortino, Plug and Play, Leadblock Partners, Imec Istart en Alpaca VC.

Venly (dat vroeger Arkane Network heette) zal het groeigeld gebruiken om producten te ontwikkelen die inzoomen op nieuwe voordelen voor web3-gebruikers, met sterke focus op gaming en e-commerce. Daarnaast zal Venly een accelerator track lanceren voor game studio's en web3 startups om het gehele blockchain ecosysteem te ondersteunen.

“Het probleem vandaag is dat de meeste ontwikkelaars en eindgebruikers moeite hebben met de Web3 technologie”, aldus Tim Dierckxsens, CEO van Venly. “Het moet meer afgestemd worden op Web2-bruikbaarheid, en dat is precies wat het Venly platform biedt. Onze API’s en diensten laten een Web2-bedrijf toe om naadloos te integreren met Web3. Bovendien willen we ons richten op onze marktplaats voor de mainstream gebruikers. De Venly NFT marktplaats is makkelijker te gebruiken dan elk ander platform dat er is.”