Veloo.com, het Belgische platform voor het kopen of verkopen van tweedehandsfietsen dat in 2021 gelanceerd werd door Michael Leidensdorf, trekt naar de Franse markt. Dat is mede het gevolg van het feit dat 50 procent van de Veloo.com-aandelen in handen komt van Sabrina Alcabas, een Franse investeerder met een achtergrond als executive buyer bij enkele van de grootste Franse bedrijven (Société Generale, ALD Automotive …).

“Ons marktplaats-bedrijfsmodel werkt alleen als er voldoende vraag naar is”, legt Michael Leidensdorf uit. “Het is een economische en strategische uitdaging om zo snel mogelijk het grote publiek te bereiken. Dit kan alleen worden bereikt door Veloo.com uit te breiden naar het buitenland.”

Daarnaast wil het platform toegankelijk worden voor professionals: aan het einde van de zomer van 2022 zullen distributeurs, merken of winkels toegang krijgen tot Veloo.com en hun aanbiedingen, tips en voorraad rechtstreeks aan de Veloo.com-community kunnen aanbieden. “Dat zullen producten en diensten zijn die nauw verbonden zijn met de aankoop van een tweedehandsfiets, zoals een helm of een verzekering”, aldus Sabrina Alcabas.