Het Belgische PropTech Lab en het Luxemburgse LuxProp Tech gaan voortaan samen. Door de fusie van beide ecosystemen ontstaat een conglomeraat van 99 bedrijven en 154 start-ups en scale-ups. Met een wereldwijde investering van 32 miljard dollar had PropTech in 2021 de wind meer dan ooit in de zeilen. Van dat momentum willen beide spelers nu maximaal profiteren door samen te gaan.

Bovendien zijn de Belgische en Luxemburgse PropTech-markten erg complementair. Zo ontbraken in Luxemburg oplossingen voor residentiële naverkoop en slim parkeren, terwijl in België tokenization en blockchain-technologie ondervertegenwoordigd waren. “Gezien de complementariteit en de omvang van beide markten, is deze alliantie een natuurlijke kans voor ons”, aldus Laurent Rouach, oprichter van LuxPropTech.

Start-ups zullen profiteren van geografische expansiemogelijkheden, terwijl corporates in staat zullen zijn innovaties te vinden in een veel grotere pool

“Onze leden zullen veel voordelen halen uit deze fusie”, vult Noémie De Crombrugghe, CEO van ProptechLab, aan. “Start-ups zullen profiteren van geografische expansiemogelijkheden, terwijl corporates in staat zullen zijn innovaties te vinden in een veel grotere pool. Deze fusie zal dan ook resulteren in een aanzienlijke toename van de innovatiematuriteit van beide markten en een sprong vooruit van twee jaar wat betreft technologie-adoptie.”