Smooved-founders Laurens Vanpoucke, Ignace Buelens en Nathan Coox

HouseMatch, een nieuw matchingplatform van het Brusselse bedrijf Smooved dat verhuizers helpt met alle administratieve rompslompverzamelt honderdduizenden reviews van meer dan 5.000 Belgische makelaars en koppelt die aan de wensen van verkopers en verhuurders.

Wie een woning wil verkopen of verhuren, kan voortaan met enkele eenvoudige muisklikken nagaan welke makelaar in de buurt nu het meest geschikt kan zijn om hen te begeleiden: ze zien meteen wat hun reputatie en grootte is en kunnen verder verfijnen door aan te geven welk soort pand ze aanbieden en welke service ze verwachten.

“Voor de meeste mensen is de verkoop van hun huis de belangrijkste transactie van hun leven”, aldus Nathan Coox, co-founder van Smooved. “Toch verloopt de zoektocht naar een makelaar op maat vandaag zeer moeizaam. Als je te rade gaat op het internet, word je om de oren geslagen met schreeuwerige advertenties die enkel focussen op commissies, of door portaalwebsites waarbij makelaars betalen om exclusief in jouw resultaten te verschijnen. Met HouseMatch hebben we nu een platform dat iedereen via artificiële intelligentie helpt om op een kwalitatieve manier een keuze te maken.